Acayip pratik ve son derece lezzetli bir kahvaltılık. Çok uzun zaman önce bloglar arası dolaşırken bulmuştum. Yapan arkadaşımın ellerine sağlık, sayesinde süper pratik ve lezzetli bir tarif öğrenmiş oldum.
Bir yufkayı masanın üstüne yayıyorsunuz. İçine bir adet çırpılmış yumurtayı (beyaz ve sarısı ile birlikte) güzelce sürüyorsunuz. Katlaya katlaya 3 parmak kalınlığında uzun bir şerit oluşturuyorsunuz. Şeriti 3 parmak , 3 parmak eninde kesin. Makarna süzgeçine dizin. Suyun altına sokup çıkarın. Evet evet ıslatın. Bir süre süzüldükten sonra kızgın yağa atıp kızartın. Pof pof kabarıyorlar. Artık ondan sonra zeytinle mi yoksa peynirle mi yersiniz bilemem :)) Ben iki yufkadan ayrı ayrı hazırladım. Bizim aileye yetti.
Canım börekler harika şuan çay içiyorum aldım bir tane ellerine sağlık öptüm...
YanıtlaSilDenicemm canım. Çok merak ettim ben bunu :) Eline sağlıkkk. İyi tatiller...
YanıtlaSilharika olmus. canim cekiverdi. ellerine saglik. sevgiler...
YanıtlaSilDeğişikmiş, ben de deneyeceğim.Eline sağlık...
YanıtlaSilDerya'cım afiyetler olsun
YanıtlaSilArzu'cum dene mutlaka
Ateşböceği ve meleğin dünyası bloguma hoşgeldiniz. Sevgiler
hafta sonu kahvaltılarında börek keyfi çok iyi oluyor. bunu bende bir ara denemek isterim eline sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel gerçekten, ellerine sağlık Nilay'cığım.
YanıtlaSilSevgilerimle.
Nilaycığım tarif çok ilgimi çekti, benim gibi bir kahvaltı manyağı için bulunmaz nimet. Ellerine sağlık, öpüyorum...
YanıtlaSilBöreğin tam benlik olmuş, çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilıslak olduğu için yağ sıçratmıyor mu? Kızartmak zor olur gibime geliyor.
YanıtlaSilfırında denediniz mi?
Fırında denemedim. Denenebilir mi bilmiyorum.
YanıtlaSilÖyle hatırlanabilecek kadar yağ sıçratmadı. Hatırlamıyorum bile ne kadar yağ sıçrattı. Diğer sebzeler gibi herhalde
kahvaltıda bu güzel börekler nasıl keyifli olur.Harika emeğinize sağlık
YanıtlaSilÖncelikle ben Erkeğim hemen okluvayı kapıp başımı yarmayı falan denemeyin lütfen :)) Karnım aç ve acayip börek çekti canım ve dedimki bu kahvaltıda börek yiyoruz dışarıdan yağlı yağlı sabah sabah miğdeye dokunmuyormu acaba onu ararken bunu buldum. Börekler çok lezztli görünüyor yapan hanımın ellerine sağlık. Bende anneme sölicem bu tarifi çok acatip canım çekti :)))
YanıtlaSilkızarırken patlamıyor değil mi, yağ sıçratır mı acaba?
YanıtlaSilSudan geçirildiği için dikkat etmek gerek tabii :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Ne pratikmiş. :)
YanıtlaSilMis gibi bir börek. ellerinize sağklık...
YanıtlaSilAaa ne kadar kolaymış çokta lezzetli görünüyor :) yeni pratik birşey daha öğrendim çok teşekkürler :)
YanıtlaSilÇay içiyorum yanına birkaç tane alabilirim ellerine sağlık :)
YanıtlaSilçok güzel hem basit hemde eğlenceli ellerinize sağlık...
YanıtlaSilpratik ve güzel olmuş fırında da güzel olur gibi geldi bana denemeli... Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBayağı su içerisinde mi tutcaz yoksa suyu yufka üzerinde gezdirecek miyiz?
YanıtlaSilCok degisik geldi bunu mutlaka denemek lazim 😉
YanıtlaSilÇeşmeyi açıp süzgeci çeşmenin altında bir güzel gezdireceğiz. Sihirli mavi :)
YanıtlaSilEvet Arzu'cum fırında da güzel olabilir :)
YanıtlaSil