Pages

13 Mart 2009

Mini Kahvaltılık Börek





Uzun zamandır kahvaltılıklar kısmına bir şey yazmadığımı fark ettim. EEE önümüzde hafta sonu , bir şey yazayımda hafta sonunda belki denerler dedim.
Acayip pratik ve son derece lezzetli bir kahvaltılık. Çok uzun zaman önce bloglar arası dolaşırken bulmuştum. Yapan arkadaşımın ellerine sağlık, sayesinde süper pratik ve lezzetli bir tarif öğrenmiş oldum.
Bir yufkayı masanın üstüne yayıyorsunuz. İçine bir adet çırpılmış yumurtayı (beyaz ve sarısı ile birlikte) güzelce sürüyorsunuz. Katlaya katlaya 3 parmak kalınlığında uzun bir şerit oluşturuyorsunuz. Şeriti 3 parmak , 3 parmak eninde kesin. Makarna süzgeçine dizin. Suyun altına sokup çıkarın. Evet evet ıslatın. Bir süre süzüldükten sonra kızgın yağa atıp kızartın. Pof pof kabarıyorlar. Artık ondan sonra zeytinle mi yoksa peynirle mi yersiniz bilemem :)) Ben iki yufkadan ayrı ayrı hazırladım. Bizim aileye yetti.

25 yorum:

  1. Canım börekler harika şuan çay içiyorum aldım bir tane ellerine sağlık öptüm...

    YanıtlaSil
  2. Denicemm canım. Çok merak ettim ben bunu :) Eline sağlıkkk. İyi tatiller...

    YanıtlaSil
  3. harika olmus. canim cekiverdi. ellerine saglik. sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Değişikmiş, ben de deneyeceğim.Eline sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Derya'cım afiyetler olsun

    Arzu'cum dene mutlaka

    Ateşböceği ve meleğin dünyası bloguma hoşgeldiniz. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. hafta sonu kahvaltılarında börek keyfi çok iyi oluyor. bunu bende bir ara denemek isterim eline sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel gerçekten, ellerine sağlık Nilay'cığım.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Nilaycığım tarif çok ilgimi çekti, benim gibi bir kahvaltı manyağı için bulunmaz nimet. Ellerine sağlık, öpüyorum...

    YanıtlaSil
  9. Böreğin tam benlik olmuş, çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  10. ıslak olduğu için yağ sıçratmıyor mu? Kızartmak zor olur gibime geliyor.
    fırında denediniz mi?

    YanıtlaSil
  11. Fırında denemedim. Denenebilir mi bilmiyorum.
    Öyle hatırlanabilecek kadar yağ sıçratmadı. Hatırlamıyorum bile ne kadar yağ sıçrattı. Diğer sebzeler gibi herhalde

    YanıtlaSil
  12. kahvaltıda bu güzel börekler nasıl keyifli olur.Harika emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. Öncelikle ben Erkeğim hemen okluvayı kapıp başımı yarmayı falan denemeyin lütfen :)) Karnım aç ve acayip börek çekti canım ve dedimki bu kahvaltıda börek yiyoruz dışarıdan yağlı yağlı sabah sabah miğdeye dokunmuyormu acaba onu ararken bunu buldum. Börekler çok lezztli görünüyor yapan hanımın ellerine sağlık. Bende anneme sölicem bu tarifi çok acatip canım çekti :)))

    YanıtlaSil
  14. kızarırken patlamıyor değil mi, yağ sıçratır mı acaba?

    YanıtlaSil
  15. Sudan geçirildiği için dikkat etmek gerek tabii :)

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık. Ne pratikmiş. :)

    YanıtlaSil
  17. Mis gibi bir börek. ellerinize sağklık...

    YanıtlaSil
  18. Aaa ne kadar kolaymış çokta lezzetli görünüyor :) yeni pratik birşey daha öğrendim çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  19. Çay içiyorum yanına birkaç tane alabilirim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  20. çok güzel hem basit hemde eğlenceli ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  21. pratik ve güzel olmuş fırında da güzel olur gibi geldi bana denemeli... Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  22. Bayağı su içerisinde mi tutcaz yoksa suyu yufka üzerinde gezdirecek miyiz?

    YanıtlaSil
  23. Cok degisik geldi bunu mutlaka denemek lazim 😉

    YanıtlaSil
  24. Çeşmeyi açıp süzgeci çeşmenin altında bir güzel gezdireceğiz. Sihirli mavi :)

    YanıtlaSil
  25. Evet Arzu'cum fırında da güzel olabilir :)

    YanıtlaSil