Pages

28 Şubat 2009

Susamlı, Tahinli, Haşhaşlı Kek


Bu kekin tarifi Anne Kedi-Pınar'dan . Gerçekten çok çok güzel bir kek oldu. Tam bir kış keki. Görüntü de çok şık oldu. Kekim beslenme öğretmeni arkadaşım Yadigar'dan da tam not aldı. Teşekkür ederim Pınar'cım, seninde ellerine sağlık.

Bu arada uçak kazasına değinmeden geçemeyeceğim. Öncelikle Allah'tan ölenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum . Sonrada dikkatleri özellikle bayramlarda meydana gelen trafik kazalarına çekmek istiyorum. Google'da trafik kazalarında ölen diye bir aratın şu bayramda 46 kişi, şu bayramda 62 kişi, 113 kişi hatta 142 kişiye varan sayılar çıkıyor. 2008 yılında 4.228 kişi hayatını trafik kazasında kaybetmiş. Halbuki tüm dünyada 2008 yılında uçak kazalarında toplam 538 kişi ölmüş.

Bu olaylardan bahseden yok ; tüm basın yayın organları uçak kazasından bahsediyor. Bu kadar haberden sonra herkes uçaktan korkar hale geliyor. Bundan sonra her uçağa bindiğimizde ister istemez huzursuz olacağız. Aslında arabanın koltuğuna oturduğumuzda huzursuz olmalıyız. Bunları neden mi yazıyorum. İnanın ben de huzursuz oldum . Hele de 15 gün sonra kardeşim Amerika'ya gidecekkken.

Trafik kazalarının istatistik verileri ile ilgili haber :
http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1057849

Uçak kazaları ile ilgili haber
http://www.habername.com/haber/en-az-ucak-kazasi-2008de-oldu-14717.htm

Hadiiiii artık tarife geçççç diyenlere tamam tamam geçiyorum diyorum.:))) Ben aslında Pınar'ın tarifinden pek dışarı çıkmadım . Ama bildiğim malzemeleri su bardağı cinsinden kullandım


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 büyük çay bardağı tahin
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 büyük çay bardağı susam
  • 1 büyük çay bardağı sıvıyağ
  • 1 büyük çay bardağı haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı :

  1. Yumurtaların beyazlarını şeker ile çırpın. Sonra susam hariç tüm malzemeyi ileve edip karıştırın.
  2. Kek kalıbınızı yağlayıp susamı serpin, tüm kalıba susamın dağılmasını sağlayın. Kek hamurunu döküp önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.

26 Şubat 2009

Ispanak Salatası


Bu salatayı ilk defa Üniversitede ev arkadaşım ve dostum olan Sevgi'nin Konya'daki evinde yemiştim. Sevgi'yi evlendiriyorduk o zaman . Kimbilir kaç sene geçti aradan . Durun durun yaşımız çıkacak şimdi :)))
Salatayı yerken ıspanak olduğunu anlamamıştım. Sonradan onlar söylemişti salata ıspanaktan yapıldı diye. Çok şaşırmıştım. Ispanağın çiğ yendiğine ilk defa şahit olmuştum. Bence çokta yakışmıştı salataya. Sonra ara ara yapar oldum. Şimdi de sizlerle paylaşmak istedim.
Üstteki salatada çiğden yıkanmış doğranmış ıspanak var, roka var, kırmızı lahana var , maydanoz ve domates var. Tuz, limon ve zeytinyağı ile tadlandırılmış. Deneyin seveceksiniz. Ayrıca çok da sağlıklı.

22 Şubat 2009

Kereviz Çorbası


Bir sebze bir çorbaya bu kadar yakışır. İnanılmaz güzel bir çorba oluyor. Bizim evde kereviz yemeğini yemeğen beyler (ki portakal suyu ile falan yapıyorum ki bence güzel oluyor) , çorbasını bayıla bayıla içiyor.
1 adet orta boy kereviz alıyorum eve. Yarısı ile çorba , yarısı ile salata yapıyorum. Kereviz salatası da çok güzel oluyor. Kereviz kokusu ve tadını sevmeyenler için diyorum ki her iki yiyecekte de kereviz tadı alınmıyor. Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ederim.
Malzemeler :
  • Yarım kereviz , soyulmuş
  • 1 adet pırasanın yeşil yaprakları (pırasa çorbalara çok güzel lezzet verir)
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1.5 litre su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 bardak süt
  • tuz, karabiber, istenen baharat
Yapılışı:
  1. Kerevizi, pırasayı ve havucu küp küp doğrayıp, 1.5 lite suyun içine atıp, yumuşayana kadar pişiriyorsunuz. Yumuşayınca içine el blendırı daldırıp sebzeleri parçalıyorsunuz. Pırasanız yoksa bir küçük soğanda olabilir.
  2. Bir tarafta un ve sütü karıştırıp çorbanın içine katıyorsunuz. Eğer unun topaklanma riski varsa içine el blendırı daldırabilirsiniz. Bence zaten baştan daldırın. Tüm malzeme güzelce karışsın.
  3. İçine tuz ve baharatlarını ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyorsunuz. Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişecek. Tadından şüphe ederseniz tuzunu koymadan önce bir adet tavuk bulyon yada sebzeli çeşni gibi şeyler koyabilirsiniz. Ama ben pek tercih etmiyorum. Brokoli ve kereviz çorbasına da misafir gelmeyecekse de yağda koymuyorum. Afiyetler olsun efendim.