Pages

19 Şubat 2009

Sevgililer Günü Çiçeğim


Goncam (arada bir kocalığı tutsada :))) sevgililer gününde bana bir sürpriz yaptı. Bana kocaman bir çiçek ve en sevdiğim pasta türü olan meyveli pasta aldı. Gerçekten bana sürpriz oldu. Bu sefer hiç mi hiç anlamadım ve beklemedim de. Benim goncamda diğer erkekler gibi sürpriz yapmak ister ama yüzünden anlaşılır. Hediye almak ister, ama hangi hediyeyi alacağını bilmez ve ne hediye alacağını bana sorar. Kısacası tipik erkek işte. Ama bu sefer başardı. Çiçekler ve pasta evde özenle saklanmıştı , hem eşim hemde oğluşum hiçç mi hiççç belli etmediler. Akşam yemeğinden sonra çıkarttılar. Sürrpppriiizzzz.
Bu kadar mutlu olacağımı düşünmemiştim. Ben sevgililer gününü çok anlamlı bulmam aslında . Tüketim arttırma psikolojisi diye yorumlarım. Ama inanın bütün gece yanağımda gülücüklerle dolaştım. Çok ama çok mutlu oldum.
Eşime bana bu sürprizi yaptığı için ve oğluşuma örnek olduğu için çok teşekkür ediyorum. Seni çok seviyorum. Nice nice sevgililer gününü beraber geçirmek dileği ile.....

16 Şubat 2009

Çikolata Kaplı Muz


Oğluşumun doğum gününden yani taaa Kasım ayından kalan bir tarif. Oğluşumun arkadaşları pek bir bayıla bayıla yemişlerdi. Ben bu fikri bir blogtan almıştım ama aldığım blogu tekrar bulmam bir türlü mümkün olmadı. Onun hazırladığı muzlar benimkilerden çok çok daha güzeldi. Eğer o beni bulursa mutlaka linkini yayınlarım.
Kremanın içinde çikolatayı eritiyorsunuz. (50 ml kremada 1 paket çikolata) Kaşıkla karıştıra karıştıra soğutuyorsunuz. Karıştırmayı unutmayın ki kabuk bağlamasın. İster bütün ister yarım muzları çikolata sosuna batırıp, çöp şişlere diziyorsunuz. Büyük bir patatesi ortadan kesip, alüminum folyo ile kaplayıp, çöp şişlere batırılmış muzları patatesin üstüne diziyorsunuz.
Kremayı çok koymayın , yoğun bir çikolata kıvamında olsun. Yoksa erimiş çikolatalar muzların üstünden akıp gidiyor. Daha sonrasında hindistan cevizi, fındık kırığı ile süsleyebilirsiniz. Ben tercih etmedim. Sade görüntüsü daha çok hoşuma gitti.

I Love Your Blog- Blog Arkadaşlığı

Aquamarine ve Yemek Kutusu- Betül beni ödüle layık görmüşler. Teşekkür ederim arkadaşlarım ve bende ödül şartlarını da yerine getirmek isterim.


1. Seni ödüllendiren blog yazarının linkini vermek
2. Bu ödülü başka 7 blog sahibine linklerini vererek göndermek,
3. Seçilen blog yazarlarını durumdan haberdar etmek.


7 tane seçmek zorunda olduğum için seçiyorum. Yoksa gerçekten sizleri okumaktan büyük zevk duyuyorum.


Öncelikle bana bu ödülü veren iki arkadaşım ve diğer 5 tanesi (alfabetik olarak :)))
http://anneiste.blogspot.com/
http://birdilimsohbet.blogspot.com/
http://kitapkurdu76.blogspot.com/
http://sedeflitarifler.blogspot.com/
http://zuzularannesi.blogspot.com/