Oğluşumun doğum gününden yani taaa Kasım ayından kalan bir tarif. Oğluşumun arkadaşları pek bir bayıla bayıla yemişlerdi. Ben bu fikri bir blogtan almıştım ama aldığım blogu tekrar bulmam bir türlü mümkün olmadı. Onun hazırladığı muzlar benimkilerden çok çok daha güzeldi. Eğer o beni bulursa mutlaka linkini yayınlarım.
Kremanın içinde çikolatayı eritiyorsunuz. (50 ml kremada 1 paket çikolata) Kaşıkla karıştıra karıştıra soğutuyorsunuz. Karıştırmayı unutmayın ki kabuk bağlamasın. İster bütün ister yarım muzları çikolata sosuna batırıp, çöp şişlere diziyorsunuz. Büyük bir patatesi ortadan kesip, alüminum folyo ile kaplayıp, çöp şişlere batırılmış muzları patatesin üstüne diziyorsunuz.
Kremayı çok koymayın , yoğun bir çikolata kıvamında olsun. Yoksa erimiş çikolatalar muzların üstünden akıp gidiyor. Daha sonrasında hindistan cevizi, fındık kırığı ile süsleyebilirsiniz. Ben tercih etmedim. Sade görüntüsü daha çok hoşuma gitti.
nefis bir lezzet canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilÇikolata kaplı muzlar nefisler..Bu tür çikolata kaplı meyveler yılbaşı üzerinde Almanya'da çok olur..Fakat onlar muzları bütün olarak çikolataya batırıp süslerler..))Çok leziz görünüyorlar,ellerine sağlık canım..Sevgiler..
YanıtlaSilHARIKA GORUNUYOR ELLERINE SAGLIK CANIM SEVGILER...
YanıtlaSilBence harika olacak çorban, şimdiden afiyet olsun!
YanıtlaSilsüper olmuşş canım..
YanıtlaSilçok lezizz
Elinize sağlık benimde aklımda olsun doğumgünü için:)çok şık durmuş.
YanıtlaSilBu tarifi neden daha önce vermedin ablacım. Bende oğluşumun doğumgününde yapıverirdim. Neyse seneye inşallah. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilNilaycığım gerçekten çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık. Sevgiler, öpüyorum...
YanıtlaSilGüzel bir fikir Nilay'cım, direkt çikolataya daldırıp çıkarsak nasıl olur acaba? Eline sağlık...
YanıtlaSilçok hoş bir sunum ve seçenek olmuş. eline sağlık canım. sevgilerle.
YanıtlaSilSüper görünüyorlar, ellerine sağlık. Muz, krema ve çikolata, bayılırım.
YanıtlaSilSevgilerimle.
nilay harika görünüyor eline sağlık!
YanıtlaSil