Pages

10 Ekim 2008

Milföy Hamurlu Patlıcanlı Börek- Porselen Demlik Çay Saati

Mımmm nefis bir börek. Patlıcanlı börek çirkin olur mu dediğinizi duyuyorum ve size sonuna kadar katılıyorum. Bunun içi közlenmiş patlıcandan yapıldı. Hani benim dondurucuda duran patlıcanlardan. Milföyde dondurucudan çıktı. Çok zor gibi görünen patlıcanlı börek olayı kolaya bağlandı. :))) Napayım işleri kolaylaştırmayı seviyorum.

Malzemeler:
  • 3 adet tophane patlıcanı
  • 2 adet orta boy havuç
  • 100 gr kadar beyaz peynir.
  • 1/4 demet maydanoz
  • 15 adet milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı
  • Süslemek çörek otu, susam veya haşhaş tohumu
Yapılışı:
  1. Patlıcanları fırında közlüyorsunuz. Közlenmiş patlıcanları ince ince kesiyorsunuz.
  2. Havuçları rendeleyip az zeytinyağında soteliyorsunuz. Patlıcanları, elinizle ufaladığınız peyniri, ince ince doğradığınız maydanozu da katıp bir iç malzemesi elde ediyorsunuz.
  3. Bunları yapmadan önce milföy hamurlarını buzluktan indirip açılmaları için yan yana diziyorsunuz.
  4. Milföy hamurlarını merdane ile büyütüyorsunuz. Geniş tarafına patlıcanlı harçtan koyup rulo yapıyorsunuz. Rulonun iki ucunu birleştirip simit gibi yapıp yağlanmış tepsiye diziyorsunuz.
  5. Üstüne yumurta sarısı sürüp , susam , çörek otu veya haşhaş tohumu serpip, 179 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyorsunuz.

8 Ekim 2008

Kavunlu Pasta - Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği- İkisi Bir Arada "Çikolata ve Meyve"


Daha önce de komşum Hayal hanımın yaptığı pastalardan bahsetmiştim. Bu da onlardan biri. Tahmin edebileceğiniz gibi hepsi birbirinden şık ve lezzetli. Tavsiye ederim arkadaşlar. Ben de onun tavsiyesi ile bir pasta yaptım. Hem çok lezzetli hem de çok şık oldu. Onu da daha sonra yayınlarım.

Malzemeler:

  • 1.5 paket çukulata
  • 1 tepeleme çorba kasesi cornflakes
  • 400 gr sıvı krem şanti
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 vanilya
  • 1/2 limon ve kabuğu
  • 2-3 kaşık dolusu yoğurt
  • 0.5 paket beyaz çukulata
  • Etrafı için kedi dili veya krem şanti de olabilir.
  • Üstü için dilimlenmiş kavun (veya istedğiniz meyve) ve 1/2 paket tart jölesi

Yapılışı:

  1. 1.5 paket çukulatayı eritin. Cornflakesleri elinizle kırın. Birbirine karıştırın. Tart kalıbına bastırarak yayın. Kremasını yapana kadar buzdolabında soğutun.
  2. 400 gr krem şantiyi çırpın. (3-4 dakika). Şekeri, yoğurdu, eritilmiş yarım paket çikolatayı, vanilyayı, limonu ve kabuğunu içine karıştırın. Tartın üzerine yayıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  3. Meyveleri dilimleyip tartın üzerine dizin. Tart jölesinin üstündeki tarife göre jöleyi yapıp meyvelerin üstünü kaplayın.
  4. Dekoratif durması için etrafını kedi dilleri ile süsleyin. İsterseniz krem şanti de sürebilirsiniz. İsterseniz krem şanti sürdükten sonra kenarları file bademlede süsleyebilirsiniz. Afiyet şeker olsun. Yanaklar dolsun.