Pages

25 Nisan 2008

Hardallı ve Krem Peynirli Patates Salatası


Bu patates salatasını uzun zamandır denemek istiyordum. Misafirlerim geleceğini öğrenince hemen yaptım. Ben zaten patatese bayılırım. Patatesli börek , patatesli salata çok severim çookkk. Alam doğacakmışım neredeyse. Bir günde patatesli mantı yapayım da onu resimleyeyim. Oda çok güzel oluyor. Salatanın içine krem peynir falan girince çok güzel bir şey oldu. Denemenizi tavsiye ederim. Bu arada ana tarif portakal ağacından alınma.

Malzemeler:
  • 5 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı dolusu krem peynir
  • 1 yemek kaşığı silme hardal (sevmiyorsanız koymayın ama salataya yakıştı.)
  • 2 yemek kaşığı dolusu mayonez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı dolusu süzülmüş yoğurt
Yapılışı:
  1. Patatesleri haşlayın ve soğuduktan sonra büyük olacak şekilde küp küp doğrayın
  2. Yoğurdunuzu bir tel süzgece alın yaklaşık yarım saat kadar süzülsün
  3. Krem peyniri, hardalı, yoğurdu, zeytin yağını ve mayonezi içine el blandırı daldırarak bir güzel birbirine karıştırın. Daha sonra patateslerin üzerine dökün.

24 Nisan 2008

Zeytinyağlı Pırasa

Ben zeytinyağı pırasaya bayılırım. mmmm. Oglusum pek sevmez pırasayı . Ama yinede yaparım.

Malzemeler:
  • 1 bağ pırasa
  • 1 adet büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 avuç pirinç
  • zeytinyağı, 2 adet kesme şeker ve tuz

Yapılışı:

  1. Pırasaları yıkayıp 3 parmak eninde kesin
  2. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Havuçları yuvarlak yuvarlak doğrayın.
  3. Pirinci yıkayın. Tüm malzemeyi bir tencereye doldurun. İki bardak su ekleyin. Zeytinyağını yemek piştikten ve kapattıktan sonra 2 kaşık olarak ekleyin.

23 Nisan 2008

Fırın Torbasında Tavuk

Hem lezzetli hem de kolay bir kabul yemeği. Nasıl tembelim ama :))yaptığım tüm yemekler tembel işi. Bu fırın torbasını bulana var ya ben acayip duacıyım. Sayemde cennetlik oldu adamcağız (veya kadıncağız.) Bu yemek 12 kişilik olduğu için her şey iki katında. Siz kendinize yapacaksanız miktarları ikiye bölün.

Malzemeler:
  • 2 kilo tavuk eti (ben genelde but kullanırım ama siz beyaz etini de kullanabilirsiniz.)
  • Soya sosu
  • 2 adet fırın torbası
  • 4 adet orta boy havuç
  • 1 şişe bezelyenin yarısı (250 gr kadar)
  • 3 adet büyük patates
  • 2 adet büyük soğan
  • Yemek yağsız yapılıyor. Ben hiç yağ koymuyorum. Soya sosundan dolayı tuzda koymuyorum.
Yapılışı:
  1. Tavukları büyük olacak şekilde küp küp kesin.
  2. Üstüne soya sosunu sıkıp elinizle bir güzel yedirin. (Soya sosu tavukta benim olmazsa olmazım. ) 20 dakika bekletin.
  3. Fırın torbalarına birer tatlı kaşığı un serpip bir güzel içinde dağıtın. Fazlasını atın.
  4. Havuçları yuvarlak yuvarlak, patatesleri küp küp, soğanları piyazlık doğrayın.
  5. Tavuğun olduğu kaba bezelye hariç tüm malzemeyi atıp bir güzel harmanlayın ve torbalara dağıtın.
  6. Bezelyeleri de torbalara koyun . Torbalara kürdanla bir kaç delik atın.
  7. 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

22 Nisan 2008

Patlıcan Salatası


Kırmızı biberin hemen ardından patlıcan salatası yazıyorum. Patlıcanları da ben aynı kırmızı yağ biberi gibi fırın tepsisine dizip fırınlayıp (fırında pöpülleyip ) derin dondurucu da saklıyorum. Bir yemek verdiğimde de iki adet salatam hemen elimin altında olmuş oluyor.Bu arada patlıcanı ben hep tophane patlıcanından yapıyorum. Acı çıkma riski olmuyor patlıcanın. Tophane patlıcanları hem çok sevimliler hem de çok lezzetliler bence. .


Malzemeler:
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 3 kaşık üzüm sirkesi + 1 adet elma sireksi
  • 3-4 diş sarımsak ve tuz
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 adet domates
Yapılışı:
  1. Soğanları piyazlık doğrayıp tuz ile ovuyorum. Sonra soğanları tuzlarını akıtmak için yıkıyorum
  2. Patıcanları ve domatesleri küp küp doğruyorum. Maydanozları ince ince doğruyorum
  3. Sarımsakları havanda eziyorum. İçine tuz ve sirkeyi katıp sosunu hazırlıyorum.
  4. Hepsini bir tabakta karıştırıyorum. Hemen sofraya koymayacaksanız domatesini en son katın ki salatanız sulanmasın.

Kırmızı Biber Salatası

Bunu yapmak inanılmaz kolay. Ama ben yine de yazmak istedim. Aslında bunu yazmamda ki amaç kırmızı biberlerin derin dondurucuda kolaylıkla saklandığı ve yemeğe misafir geldiğinde hemencecik bir salata yapılabildiğini söylemek. Kırmızı biberleri yaz mevisiminde fırın tepsisine diziyorum. Fırında pörpüllemiş oluyorum. Sonra kabuklarını soyup , soğuyunca buzdolabı poşetlerine birer salata yapılabilecek kadar -yaklaşık 7-8 tane- koyup derin dondurucuya atıyorum.

Malzemeler:
  • 7-8 adet pörpüllenmiş kırmızı biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2-3 kaşık sirke ve 1 kaşık elma sirkesi
  • 2 kaşık zeytinyağı ve tuz
Yapılışı:
  1. Kırmızı biberleri istediğiniz ebatta dğrayın.
  2. Sarımsakları dövün. Zeytinyağı , sirke ve tuz ile karıştırın
  3. Sosu kırmızı biberle karıştırın. Bitti bu kadar!!!