Bu patates salatasını uzun zamandır denemek istiyordum. Misafirlerim geleceğini öğrenince hemen yaptım. Ben zaten patatese bayılırım. Patatesli börek , patatesli salata çok severim çookkk. Alam doğacakmışım neredeyse. Bir günde patatesli mantı yapayım da onu resimleyeyim. Oda çok güzel oluyor. Salatanın içine krem peynir falan girince çok güzel bir şey oldu. Denemenizi tavsiye ederim. Bu arada ana tarif portakal ağacından alınma.
Malzemeler:
- 5 adet orta boy patates
- 3 yemek kaşığı dolusu krem peynir
- 1 yemek kaşığı silme hardal (sevmiyorsanız koymayın ama salataya yakıştı.)
- 2 yemek kaşığı dolusu mayonez
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı dolusu süzülmüş yoğurt
- Patatesleri haşlayın ve soğuduktan sonra büyük olacak şekilde küp küp doğrayın
- Yoğurdunuzu bir tel süzgece alın yaklaşık yarım saat kadar süzülsün
- Krem peyniri, hardalı, yoğurdu, zeytin yağını ve mayonezi içine el blandırı daldırarak bir güzel birbirine karıştırın. Daha sonra patateslerin üzerine dökün.
nilaycım ellerine sağlık.patatesi bende seviyorum.özellikle salatasını.yoğurtlu sosuna dereotu yakışır diye düşünüyorum sen ne dersin?
YanıtlaSilKesinlikle yakışır. Hardalla da çok güzel gider.
YanıtlaSilNilay;patates konusunda hemfikiriz :) bende bayılırım içinde olduğu herşeye ayrı bir güzellik katar...
YanıtlaSilMutlaka deneyeceğim ama mümkünse hardalsız :)
Nilaycım, mimlendin haberin olsun :)
YanıtlaSilHerhalde öyle olmuştur sevgili Nilay, tahmin edebiliyorum!
YanıtlaSil