Pages

24 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Enginar -Bahar lokantası tarifi ile

 


Bu tarifin diğerlerinden farkı şu:
1 ) 1 tatlı kaşığı silme şeker kullandım 2) hem limon hem portakal kullandım 3) Bahar lokantasında yediğimde bir bağlayıcı vardı suyunda , onun içinde 1 yemek kaşığı silme un kullandım.
Tabii çanak yaprakları ile körpe bir enginar olsaydı daha şahane olurdu ama bu da çok güzel oldu . Hele de suyu şahane 😍

Yapılışı

1 büyük soğanı ince ince yemeklik doğradım. 1 havucu rendeledim. Yarım çay bardağından daha fazla zeytinyağında çevirdim . Tuz , şeker ve un kattım enginarları eklemeden . 3 tane enginarı 6 parçaya böldüm ekledim . Üzerine 1 portakal ve 1 limon suyu sıktım. 1 çay bardağı da su ekledim . Enginarlar dirliğine kaybedene ama ölmeyene kadar pişirdim . Başında bekledim kısaca 😃

23 Temmuz 2024

Kaşık Salatası


Ben daha önce neden yapmamışım acaba 🤷‍♀️. Çok ama çok lezzetlioldu. Ben balığın yanına yaptım ama esas et yemekleri yanına çok iyi olur.

1 adet soğanı ovabilmek için önce piyazlık doğradım. Üstüne salataya ekleyeceğim kadar tuz attım çünkü ben soğanı ovunca yıkamıyorum. Ovduğum soğanları tahtaya aldım küçücük küçücük doğradım salata kasesine aldım. Üzerine küçük küçük doğranmış kabuğu soyulmuş domates ve salatalık ekledim . İnce ince doğranmış maydonoz ekledim. 1
Yemek kaşığı Nar ekşisi, 1 limon , 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı nane ve pul biber ekledim karıştırdım. Servis ederken de çorba kaselerinde servis ettim