Pages

4 Nisan 2023

Ispanaklı pırasalı börek

 


İnsan neden en çok yaptığı böreğin tarifini vermez bilemiyorum. Benim en sık yaptığım ve bayıla bayıla yediğimiz bir börek tarifi karşınızda efenim :)

Malzemeler :

5 adet yufka
1 bardak süt
3 çorba kaşığı dolusu yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
susam çörek otu yada haşhaş tohumu

İçi için: 750 gr. ıspanağın yaprakları , 1 demet pırasanın yeşil yaprakları ( beyaz kısımları ile yemek yapıyorum) 1 adet büyük havuç , 1 adet soğan, tuz ve karabiber

Yapılışı:

Soğanları ve Pırasaları yemeklik soğan gibi doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Havuçluda rendeleyin ve kavurun. Hafifçe sararmaya başlayınca üstüne doğradığınız ıspanak yapraklarını atın ve onları da sularını bırakıp çekene kadar pişirin. Tuzunu karabiberini katın.
Şimdi yufkaları ıslatacağımız karışımı hazırlayalım. Bu karışımı çoğu börekte kullanırım ben. Bir kapta sıvıyağı, yoğurdu , yumurtanın akını ( sarısını böreğin üstüne süreceğiz) ve sütü bir güzel karıştırın.
Tepsiyi yağlayın yada yağlı kağıt koyun. Ortadan ikiye böldüğümüz ve geniş kenarına malzeme sıralayıp sardığınız yufkaları uzunlamasına tepsiye sıralayın.üstüne yumurta , susam çörek otu serpin. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 

Kremalı Mantar Çorbalı Tavuk

 


Kremalı mantar çorbalı tavuğun ıspanaklı versiyonu 🍄lütfen bu tarifi deneyin. Kesinlikle yanılmayacaksınız. Sizin içinde vaz geçilmez olacak. 2006 yılından beri sık aralıklarla yaparım. Ayrıca çok da basit . İşten eve döner dönmez yapabilirsiniz. Borcama döküp pişiriyorum. Yemek kaşığı ile servis yapıyorum. 

Malzemeler:
4 adet kalçalı tavuk budu ( beyaz et sevenler için beyaz eti de olur)
1 adet Hazır kremalı mantar çorbası evet evet toz halinde
Yarım kilo ıspanak yaprakları
2 adet orta boy havuç
1 adet 200 ml ‘lik krema
1 tabak dolusu kaşar 
Yapılışı:
🍄Havucu rendeleyin.ıspanak yapraklarını yıkayıp doğrayın. Bir kapta kremalı mantar çorbasını, havucu, ıspanağı, kremayı bir güzel karıştırın.
🍄Tavukları küp küp doğrayın. ,Kremalı harcın içine katın bir güzel bir birine karıştırın. Su falan yok sadece bu kadar 🍄Fırın soğuk olsun . 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Harcın üstü hafifçe kızaracak. 
30 dakika sonrasında , tavuklar pişirince kaşar rendesini üzerine paylaştırın. Bir 10 dakikada kaşarlar kızarana kadar pişsin. Sıcak servis yapın.