Pages

25 Şubat 2022

Köz biber çorbası


Çorba tam bir diyet ve vegan çorba oldu. Üstüne üstlük bağışıklık güçlendirici . İçinde un yok, krema yok. Unun verdiği yoğunluk yerine biberin verdiği yoğunluk var . Tarif@ardaturkmen in tarif . Çok hafif farklılıklar var. 
Malzemeler:
🌶6-7 tane közlenmiş biber 
🌶6 diş sarımsak
🌶bir büyük soğan
🌶 1 tane havuç 
🌶2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 küçük parmak büyüklüğümde taze zencefil yada 1 çat kaşığı toz zencefil, tuz, karabiber , ben azıcıkta muscat ekledim.
Yapılışı: 
🌶 soğanı yemeklik değil piyazlık doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın. Zeytinyağının içinde öldürün 4-5 dakika . Sonra içine rendelenmiş havucu atın, en az 5 dakika da onu pişirin. Baharatlarını ekleyin bu arada kokusunu versinler. 
🌶 üzerine önce 5 bardak su ekleyin. Közlenmiş biberleri atın. İçine el blendırı daldırın. Hepsi bir güzel ezilsinler. Kaynadıktan Sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatıp kapatın. Üzerine kaşar ilave Din. Çorbada un yoğunluğu yerine biber yoğunluğu olduğu için kaşar hop içine göçüyor
 

21 Şubat 2022

Börek Tadında Fırında Karnabahar


Börek tadında harika bir tarif. Ayrıca bereketli. Deneyin yanılmayacaksınız 🤗 Aslında tarif lahana ile idi. Ben önce lahana ile yaptım ama ilk deneme diye foto çekmedim. Sonra baktım şahane bu dedim kesin karnabahara da yakışır 🤔 yakıştı valla . Bugün tekrar lahana ile yapacağım bu sefer foto alırım. 



Malzemeler 
* Benim karnabahar büyüktü ben yarısını kullandım. 
* 300 gr kıyma, 1 adet soğan , 3 diş sarımsak, 2 orta boy patates , 2 yeşil biber , 1 kapya biber , 1 havuç 
* sosu için 3 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağ, 3 tepeleme kaşık un, 1 kabartama tozu, tuz, muskat ve karabiber 
Üzerine isterseniz kaşar ben kullanmadım zaten bol malzemos oldu Yapılışı
* karnaharları dirliğini kaybetmeyecek şekilde 5 dakika kadar tuzlu suda haşlayın. Dirildiğini kaybederse dağılır gider. 
*yemeklik doğradığınız soğanı bir tavada zeytinyağ ile hafif öldürün. Üzerine kıymayı atın rengi dönsün. Üzerine biberleri , havucu, küçük küçük doğradığınız patatesleri atıp kavurun. Tuz, pul biber, az kimyon yada ne baharat isterseniz ekleyin. Kenara alın arada karıştırın ılınsın. 
* başka bir kapta en son un ve kabartma tozu ekleyerek sosu hazırlayın.
* tüm bu malzemeler yani karnabahar, kıymalı harç ve sosu birleştirin. Kıymanın ılındığına dikkat edin yumurtayı yoğurdu kesmesin. Borcuma yayın , ister üzerine kaşar ekleyin . 180 derece fırında Üzeri kızarana kadar pişirin.