Pages

25 Kasım 2021

Antepfıstıklı Truffle


Yapması da yemesi de 5 dakika. Tam da kahvenin yanına. Tabii kahveyi bekleyebilirseniz 😊 

* 2 katlı hazır pastaban (sade ) evde kalmış kekleri de kullanabilirsiniz 

* 200 ml krema

*2 paket çikolata ( 140 gr çikolata) 

* 1 kase kadar Antep fıstığı

Keki romdadan geçirip iyice inceltin. Kremayı bir kaba koyup ısıtın. Aman kaynamasın. İçine çikolataları parçalayıp atın. Eritin kekin üzerine dökün. Antep fıstıklarını bıçakla doğrayıp içine katın. Küçük ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Kalan Antep fıstıklarını rondodqn geçirip düz bir tabağa dökün. Yaptığın topları içinde yuvarlayın. Buzdolabında soğutun ve istediğiniz zaman yiyin. Ama dolaba gidip gelip yemeyin 😀




 

24 Kasım 2021

Siyah zeytin yapımı

 


1 litrelik gazoz şişesi 670 gr, 1.5 litrelik gazoz şişesi 1 kg zeytin alıyor. Zeytini taze açıldığında sevdiğim için ben mümkünse bu boylarda yapıyorum. Siz 2.5 litreliklerde de yapabilirsiniz. Gazoz şişelerinin kapakları asidi salmamaları için yapıldığı için son derece iyi tutuyorlar.Bu şişelere yaparsanız sorun yaşamazsınız. Zeytinleri önce lavaboya döküp yıkıyorum. Yaptıktan sonra yan yatırıyorum. Aklıma ne zaman gelirse çeviriyorum. 

Zeytininizi Mayıs ayında açabilirsiniz. 


1 litrelik şişe için
* 30 gr tuz ( 1 yemek kaşığı dolusu ) ben terazi ile ölçüyorum. . * 1 adet kesme şeker * 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
* çay kaşığının ucu ile limon tuzu yada az limon suyu
* 1 çay bardağını dibi ile sirke


1.5 litrelik için ise * 45 gr tuz ( 1.5 yemek kaşığı dolusu) * 2 kesme şeker
* 2/3 su bardağı sıvı yağ
* yarım çay kaşığı limon tuzu yada limon suyu 
* 1/4 çay bardağı sirke