Pages

27 Ekim 2021

Pişmeyen Balkabaklı Cheesecake


Dün dünya balkabağı günü imiş. Ben de bilmeden balkabaklı cheesecake yapmışım. Benim ki son derece kolay ve daha az kalorili oldu. Denerseniz seveceğinize eminim.

Malzemeler: 6 kup bardağı için 

Tabanı için : 8 yemek kaşığı yulafı rondadan geçirdim, 1 yemek kaşığı tereyağı mikrodalgada yumuşattım, 2 yemek kaşığı tatlının şurubunu ekleyerek ve  karıştırarak bir karışım yaptım. Kupların tabanına yaydım. 

Orta katmanı ve üst katmanı : 1 kilo kabağın 300 gr şekerle tatlı yapılmış halinden ( kabakları bir gece önce şekerde beklettim. Kabakları dilimledim. 8 dilim oldu. Ertesi gün 1 çay bardağı su koyup, kısık ateşte kaynadıktan sonra yaklaşık 20 dakika kabaklar yumuşayana kadar , "çok yumuşasa da sorun olmaz zaten rondodan geçireceğiz". pişirdim.) yapıldı. Pişen tatlı soğumaya yakın ılınınca içine rondo daldırarak püre haline getirdim. 1 yemek tabağı kadar ayırdım. Kalan büyük kısma 200 gr kadar labne ekledim. Karıştırdım. Burada 2 yemek kaşığı tereyağ ekleyebilirsiniz ama bence ağır oluyor. 1 yemek kaşığı tereyağ da anlaşalım. Ben kuplara koyduğum için koymadım. Kuplara paylaştırdım. Dolaba kaldırıp 1 saat beklettim. 

Üzerin için 1 su bardağı cevizden  6 adet kelebek ceviz ayırdım. Kalanı bıçak yardımı ile doğradım. Tabaktaki kabak püresine ekledim. Karıştırdım. Kuplara paylaştırdım. Kuplar soğuyunca, üzerilerine 1 adet kelebek ceviz koyup servis ettim.