Pages

29 Nisan 2021

Patatesli Lahana Sarma

 


Siz de benim gibi patatesi her şeye yakıştıranlardansanız, tarifi okurken yapmaya da karar veriyorsunuz. Gerçekten çok ama çok lezzetli bir tarif. Ayrıca lahana sarma olduğu için sarması da son derece kolay, sarıp sarıp avucunuzla sıktığınız da dolmalar aynen formunu koruyor.

Malzemeler 

  • 1 orta boy lahananın sarılacak yaprak kısımları
  • 4 patates
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1'er tatlı kaşığı Domates ve biber salçası
  • Tuz karabiber ve zeytinyağı
  • Üzeri için 1 tatlı kaşığı domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve salçayı inceltmek için 1 çay bardağı su
Yapılışı:

  1. Lahanaları sarılacak kıvama gelene kadar ( yalaşık 10 dakika) haşlayın ve parçalanmamaları için hemen soğuk suya yatırın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağında kavurun. Salçayı atın kavurun. Haşladığını ezdiğiniz patatesi sıcak sıcak atın kavurmaya devam edin ki sıcak kalsın. Bulguru atın , baharatı tuzu atın. Kırmızı toz biberde yakışır. Ocağın altını kapatın ve ayrıca tencerenin kapağını kapatın ki bulgur şişsin.
  3. Bulgurda şişip , iç biraz soğuyunca el kadar parçaladığınız lahana yapraklarına dolma yapar gibi sarın. Sıkıp sıkıp, borcama dizin
  4. Üzeri için yağların için de 1-2 dakika kavurduğunuz salçaya su katarak açın ve lahanaların üzerine dökün. Önceden ısınmış fırında 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika hem suyunu çekene hem de kızarana kadar pişirin. Sonra da yoğurtla servis yapın.