Çok uzun zamandır yaptığım bir tarif, ama blogda yokmuş. Kuzu boynundan da yaparım, oda çok güzel olur gerçekten. Çok daha pratiktir ayrıca. Tam çalışan kadın yemeği.Aşağıda tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Bu tarifle 8 kişiyi ağırlayabilirsiniz.
Malzemeler
- Yaklaşık 1600-1800 gr kemiksiz kuzu kol
- 1 baş sarımsak
- İster bebek patates, ister 2 -3 adet patates
- Tuz, karabiber, biberiye, tereyağ, zeytinyağı
Yapılışı:
- Kuzu kolun üzerine çizik atın, zeytinyağı sürün. Tuz ve karabiber ile ovun.Sarımsakları etin içine, altına her yerine dağıtın.
- Patatesleri halka halka kesip, her birine yükseklik vermesi için kürdan takıp, etlere batırın. Patates ve et arası açık olacak. Hava akışı sağlamak için bu şekilde yapıyoruz. 2 dal biberiye koyun.
- Cam fırın kabına önce folyo, folyonun üzerine yanmaz kağıt serin, eti oturtun. Üzerine de aynı şekilde yanmaz kağıt, sonra alüminyum folyo ile iyice hava almayacak şekilde sarın.
- 180 derecede 2,5 saat pişirin. Sonra üstünü açıp , parça tereyağ atıp bir 20 dakika daha pişirin. Lokum gibi eti servis edin.