Pages

12 Kasım 2020

Kuzu Tandır


 

Çok uzun zamandır yaptığım bir tarif, ama blogda yokmuş. Kuzu boynundan da yaparım, oda çok güzel olur gerçekten. Çok daha pratiktir ayrıca. Tam çalışan kadın yemeği.Aşağıda tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kuzu boynundan tandır

Bu tarifle 8 kişiyi ağırlayabilirsiniz.

Malzemeler

  • Yaklaşık 1600-1800 gr kemiksiz kuzu kol
  • 1 baş sarımsak
  • İster bebek patates, ister 2 -3 adet patates
  • Tuz, karabiber, biberiye, tereyağ, zeytinyağı
Yapılışı:

  1. Kuzu kolun üzerine çizik atın, zeytinyağı sürün. Tuz ve karabiber ile ovun.Sarımsakları etin içine, altına her yerine dağıtın. 
  2. Patatesleri halka halka kesip, her birine yükseklik vermesi için kürdan takıp, etlere batırın.  Patates ve et arası açık olacak. Hava akışı sağlamak için bu şekilde yapıyoruz. 2 dal biberiye koyun.
  3. Cam fırın kabına önce folyo, folyonun üzerine yanmaz kağıt serin, eti oturtun. Üzerine de aynı şekilde yanmaz kağıt, sonra alüminyum folyo ile iyice hava almayacak şekilde sarın. 
  4. 180 derecede 2,5 saat pişirin. Sonra üstünü açıp , parça tereyağ atıp bir 20 dakika daha pişirin. Lokum gibi eti servis edin.