Pages

15 Nisan 2020

Zeytin Ezmeli Çıtır Börek


Merhabalar . Bugün Corono günlerinde evde 33. günümüz. Bol bol yemek yapmaya devam :). Zeytin ezmesini sabah kahvaltıda kullanabilirsiniz.
Bu börek ağızda çıtır çıtır lezzeti ile çok hoşunuza gidecek. Son derece de kolay. Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler


Yapılışı:


  1. Bir yufkayı seriyoruz. Zeytin ezmesine bir bardak zeytinyağı katıp iyice karıştırıyoruz. Yufkanın yarısına zeytin ezmesini sürüyoruz. Diğer yarısını zeytin ezmesinin üzerine kapatıyoruz. Tekrar zeytin ezmesi sürüyoruz. Sonra yufkayı üçgenlere kesiyoruz. Ben her yarım daireyi 6'ya böldüm. Daha büyük börek isterseniz 4'e , Daha küçük börek isterseniz 8'e bölebilirsiniz. Benim gözüme 6 iyi gözüktü.
  2. Her bir üçgenin kalın kenarını 2 parmak katlayıp, oklavayı üzerine koyup, oklava ile birlikte gevşekçe sarıyoruz. Sonra oklavayı ortadan çekip, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde sarıyoruz. Sigara böreklerinin üzerine sadece zeytinyağı sürüp, 180 derecede hafif kızarıncaya ve üzerlerine dokununca sert olana kadar pişiriyoruz. Soğuduğu zamanda gevrekliğini kaybetmiyor, çıtır çıtır börekleriniz oluyor. 


1 yorum: