Şimdi ben size Nutella , fındık, tel kadayıf yanında dondurma diyeceğim , tabii ki siz bana nasıl olmuş demeyeceksiniz :) Efsane efsane ..
2 kere misafirlerime yaptım bayıla bayıla yediler. Lütfen deneyin.
Isıtarak ve yanında dondurma ile servis yapın.
Malzemeler:
- 250 gr. tel kadayıf ( 16 tane çıktı)
- Nutella'yı kendi şişesinden kullandım ama 400 gr'lık az gelmedi hatta dibinde kaldı.
- 125 gr kadar tereyağ
- 1 tabak bıçakla doğranmış iri kıyılmış fındık
- şerbeti için 2.5 su bardağı su ve 2.5 su bardağı şeker, yarım limon suyu
- Üzerine Antep fıstığı yada fındık
Yapılışı:
- Önce şerbeti yapın. Su ve şekeri 10 dakika kadar kaynatın. Limon suyunu de sıkıp 1,2 taşım daha kaynatın. Ocaktan indirin ve kenarda soğusun.
- Tel kadayıf ile eritilmiş tereyağı bir güzel birbirine yedirin. Tereyağ her yerine bulaşsın.
- Yaklaşık 20 cm kestiğiniz strech filmin üzerine elinizle 1 tutam tel kadayıf koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar nutella koyun. Nutella'nın üzerine fındık parçalarından koyun. Üzerine tekrar 1 tutam tel kadayıf koyun. Strech filmi toparlayıp kurabiye büyüklüğünde bir top elde edin. Strech filmi üzerinden büzdürüp sabit kalmasını sağlayın.
- Derin dondurucuda 15 dakika kadar beklerse çok daha düzgün oluyor. Ben 3-4 tane yaptıkça dondurucuya attım, beklettim.
- Dondurucudan çıkardığınız toplarınızı, yağladığınız borcama dizin ve üzerileri kızaran kadar 180 derecede pişirin.
- Tatlınızın ilk sıcaklığı geçince üzerine soğumuş olan şerbeti dökün. Şerbet çekince Üzerlerini Antep fıstığı veya fındıkla süsleyin. Servis yaparken ısıtın ve yanında dondurma ile servis yapın.