Pages

27 Aralık 2018

Tahin Helvalı Çıtırlar



Yapmadan önce çok güzel olacağına emin olduğum tariflerden bir tanesi daha. Gerçekten çok güzel oldu. Balık menülerinin yanına çok da yakışacak. Denemenizi tavsiye ederim. biz gerçekten çok sevdik..



Ben denemek için 6 adet yaptım. Yufkanın yarısından 6 adet çıkıyor. 1 yufkadan 12 adet olur. Kalan 2.5 yufkadan sabaha börek yaptım. Tarifi de işte burada. Üzerine tıklayabilirsiniz.


Malzemeler:

  • 1 yufka ( 12 adet çıkıyor)
  • 250-300 gr helva ( bol cevizli kakaolu helva kullandım. Herhangi bir helva olur) 
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Üzerine ben biraz karamel sos döktüm.
Yapılışı:

  1. Yufka önce 4 parçaya, sonra her bir parçayı 3'e üçgen olacak şekilde bölün . 12 adet ücgeniniz olacak

2. Ortasına bir parça dikdörtgen olarak kestiğiniz helva dilimini koyun ve sigara böreği gibi sarın.



3. Kızdırılmış yağda kızartın. Bu arada pudra şekeri, hindistan cevizi ve tarçını bir tabakta karıştırın. Yağda kızarttığınız böreklerin fazla yağını almak için havlu kağıda çıkarın ama hemen sıcak sıcakken pudra şekerli karışıma atın ve her yerine bulaştırın. Bundan sonra nasıl süslerseniz yada süslemezsiniz , canınız nasıl isterse ancak sıcak sıcak servis yapın. 










25 Aralık 2018

Labneli Köz Patlıcan Salatası



Yılbaşı gelirken mezelere devam edelim. Yılbaşı masasında patlıcan salatası olmadan olmaz diyenlere gelsin.

Malzemeler:

  • 3 adet yuvarlak tophane patlıcanı
  • 200 gr'lık labne
  • 2 kaşık dolusu yoğurt ( havlu kağıt ile süzgeçte süzülmüş)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı kadar ceviz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:

1) Patlıcanlarını közleyin. (Ben fırında yağlı kağıt üzerinde közlüyorum) . Patlıcanlarım kararmasın diyorsanız limonlu suda bekletin. 
2) Patlıcanları doğramadan önce sarımsağı tuzla ezin ve patlıcan hariç tüm malzemeyi karıştırın.
3) Patlıcanları bıçakla incecik incecik doğrayın. Labneli yoğurtlu harca atın.  Servise hazırdır. Üzerine tereyağ kırmızı biber sosta yapabilirsiniz.