Pesto sosu hazır :(, yaptığım bir zaman tarifini yazarım. Çok kolay olduğunu biliyorum ama henüz yapmadım. Baby kalamarlar çok emek emek temizlendi . Temizlenmesi ve pişirilmesi el emeği :) Kalanı kolay zaten
Malzemeler:
- 500 gr makarna
- 10-12 tane baby kalamar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 büyük diş sarımsak
- Toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı pesto sos ( göz kararı isterseniz daha fazla)
- Üstüne Türk permesanı mihaliç peyniri rendeledim
- 200 gr'lık kreme ( süt kaynatmıştım . Kaymağını az süt ile birlikte el blendırından çekip kullandım.
Yapılışı:
- Makarnayı paketin arkasındaki tarife göre pişirin. Ben tadına bakıyorum, azıcık daha pişiriyorum. Arkasındaki süre benim ağız tadıma göre az geliyor.
- Makarnayı kaynar suya attığınız zaman zeytinyağı ile kalamarı suyunu bırakıp çekene kadar harlı ateşte pişirmeye başlayın. Hemen hemen aynı zamanda pişiyorlar.
- Suyunu çekince tereyağını, bıçağın tersi ile ezip ince ince doğranmış sarımsağı ekliyoruz. kırmızı toz biberi ekleyin. Biraz öldürün, Kremayı ekleyin. O kaynarken pişen makarnanızı süzün. Makarnanıza pesto sosunu ve kalamarları ekleyin. Tabaklara servis yaptıktan sonra peyniri rendeleyin. Domatesle servis yapabilirsiniz.