Pages

10 Mayıs 2018

Yumuşacık ciğer sote yada ciğer yahni nasıl yapılır ?



 
Aman da nasıl güzel olur. Ayrıca B12 vitamin deposu. Çok severim çok. Bu tarifte son derece güzel bir tarif . Lütfen deneyin.
 
Malzemeler:
  • yarım kilo ciğer ( ister kuzu, ister dana)
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 -4 adet sivri biber ( kıl değildi normaldi)
  • 1 su bardağı kadar domates suyu yada bir büyük domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, kırmızı toz biber, pul biber ve çok az kimyon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
  1. Çiğerlerin zarlarını çıkarıp küp küp doğrayın. Sudan geçirebilirsiniz.
  2. Ciğerin yumuşak olmasının püfü işte burada. Ciğerlerinizi zeytinyağı koyduğunuz kapta 1 - 2 çevirip hızlı ateşte kapağını açmadan pişirin. Cam kapak olsun ki izleyebilin. Mümkün olduğunca az su verip pişer ise yumuşak olur. Tüm etler için bu kural geçerlidir.
  3. Sonra üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi atın, kendilerini salıncaya kadar kavurun. Yağı azsa bu arada 1 yemek kaşığı kadar da tekrar zeytinyağı koyabilirsiniz. Domates suyunu atın. Salçayı da az bir su ile sulandırıp atın. Tereyağını da koyun tat versin. Salça ve domates Ateşte kıvamlanınca yani yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. İndirmek üzereyken baharatlarını ekleyip bir iki karıştırın ve sıcak sıcak servis edin. Tuzunu son koyuyoruz ki sertleşmesin.