Zeytin tarifini gazoz şişelerine göre vermeye çalışacağım. Hem sizin, hem de benim için daha kolay olacak. Bir iki püf noktası da değinmek gerektiğini düşünüyorum.
Zeytin yaparken nelere dikkat edelim :
- Zeytini çok bekletmeden hemen yapmak gerekir. Mümkünse aynı gün. Yumuşadıktan sonra zeytin güzel olmaz
- Mümkünse gazoz şişeleri kullanın. Gaz kaçağı olmaması için sağlam kapaklar yapıyorlar. Bu da sizin zeytinlerinize de koruyor. Diğer şişelerde basınçtan dolayı kapakta atma yaşabilirsiniz.
- Yaptıktan sonra arada bir ayağınızla çevirseniz yeter. Çok ilgi beklemiyor :)
- Mayıs - Haziran gibi yenmeye hazırdır.
- Tuzunu mümkünse ölçerek koyun.
1 litrelik gazoz şişesi 670 gr kadar zeytin, 1.5 litrelik gazoz şişesi 1 kg kadar zeytin alıyor.
1 litrelik şişe için
- 30 gr tuz ( 1 yemek kaşığı dolusu) ben kaya tuzunu çekip kullanıyorum.
- 1 adet kesme şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığının ucu ile limon tuzu
- 1 çay bardağının dibi ile sirke
1,5 litrelik şişe için
- 45 gr tuz ( 1.5 yemek kaşığı dolusu tuz)
- 2 kesme şeker
- 2/3 su bardağı sıvı yağ
- yarım çay kaşığı limon tuzu
- 1/4 çay bardağı sirke
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder