Her
sene bu dönemlerde pazarda görür, hep denemek isterdim ama bir o kadar da
korkardım En sonunda bu sene dedim ki "zehirli bir mantar olsaydı her sene
pazarda satılmazdı, denemeliyim"
Eşim en güzellerini seçmiş, almış.
İnternetten nasıl yapıldığına baktım. Kızartma yada ızgara yazıyordu. Her ikisi
de cazip gelmedi bana . Kızartması kolay geldi denedim. Bir de her zaman kendi
yaptığım gibi yaptım. Bence benim yaptığım daha güzel oldu :)Her iki tarifi de
vereceğim. Ayrıca yazının sonunda kanlıca mantarı ile ilgili bilgi var.
Öncelikle
mantar YIKANMAZ. Yıkanan mantar lezzetini kaybeder. Deneyin daha lezzetli
olduğunu göreceksiniz.Mantarı kılları sert olmayan bir fırça yardımı ile
fırçalayın. Ben tchibo'dan almıştım 2 adet gıda için olan fırçalardan, onları
kullanıyorum. 1 tanesi sert , 1 tanesi yumuşak fırça. Aşağıda resmi var.
Kızartma
için
Mantarları
fırçalayın. Küçüklerini seçerseniz çok daha iyi olur. Az una bir fiske tuz
atarak karıştırdım. Mantarları una buladım. Bol ve kızgın yağda kızarttım.
Mantar
kavurma için :Mantarları fırçalayın. İstediğiniz boyutta doğrayın. Ben çok
küçültmem. Sonra 1-2 kaşık zeytinyağı konmuş ve kızdırılmış yüksek ateşteki
tavanın içine atın. Harlı ateşte suyunu salmadan pişirmeye gayret gösterin,
altını kısmayın. Renkleri dönünce lezzetini arttırmak için 1 yemek kaşığı
tereyağ ve istediğiniz kadar tuz atın. Bir iki daha döndürün. Servise hazır.
Kanlıca
mantarı, yüksek miktarda amino asit içerir. Aminoasitler, vücudun protein
dengesi için çok önemli olduğundan kanlıca mantarı protein açısından önemli bir
besin kaynağıdır. Özellikle vejeteryan beslenenler için protein kaynağı olarak
tercih edilebilir.Kanlıca mantarı, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu kalsiyum,
fosfor, demir, sodyum, potasyum ve magnezyum gibi mineraller ve B1, B2 ve C
vitaminleri içerir. Mineral ve vitamin açısından da son derece faydalı bir
besin olarak tüketilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder