Ben havuç taratoru çok seviyorum. Ekmeğin üstüne de çok yakışıyor. Örneğin havuç taratorlu kanepeler yapabiliriz. Gerçekten sevilerek yenir.
Malzemeler:
- 3 adet büyük boy havuç
- 3 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuz
- 1 tabak süzme yoğurt ( ben kendim havlu kağıtla tel süzgeçle süzüyorum. Bence daha güzel oluyor.)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı mayonez
- Bunda yok ama cevizde pek bir yakışır ( 1 çay bardağı kadar kalın kalın kırılmış)
Yapılışı:
- Rendelediğiniz havuçları 2 yemek kaşığı zeytinyağında renk değiştirinceye ve yumuşayıncaya kadar pişirin ve mutlaka soğusunlar .
- Sarımsakları tuzla dövün . Süzdüğünüz yoğurda koyun. Mayonezi de koyun karıştırın. Servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder