• Limonlu Cheese cake



    Tam yaz için bir tarif. Ah ne çok severim hem de her türlüsünü. Daha önce labneli limonlu tarifi vermiştim. Şimdi de labnesizin tarifi sizlerle

    Tariflerin üzerine tıklayara ulaşabilirsiniz.


    Malzemeler :

    Altı için :

    2 paket eti burçak
    125 gr tereyağ 

    Üstündeki lorlu kısmı için :
    500 gr kaşar loru
    2 yumurta
    2 yemek kaşığı nişasta
    1 su bardağı şeker
    ½ çay bardağı süt
    1 paket vanilya

    Üstündeki limon jölesi için :
    3 adet limonun suyu
    1 adet limonun kabuğunun rendesi
    1 su bardağı su
    2 yemek kaşığı nişasta
    yarım su bardağı şeker ( tadına bakabilirsiniz az ise eklersiniz.

    Yapılışı: 

    1) Alt kısmını yapmak için yağı eritin ama kaynatmayın, büskivileri rondodan geçirin. Bir kapta yağı, büskivileri karıştırıp kare borcama bastıra bastıra döşeyin.
    2) Üstündeki lorlu kısım için tüm malzemeyi mikser ile karıştırarak borcamdaki hamurun üzerine dökün. 170-180 C' de 15 dakika pişirin. Kenarda bekletin soğusun.
    3) Jölesi için nişastayı önce su ile çırparak homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın sonra tüm malzemeleri katarak ocakta sürekli karıştırarak rengi şeffaflaşana kadar pişirin. Fırında pişen karışımın üzerine dökün. Buzdolabında soğutun.

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor. Nefis lezzetini de tahmin edebiliyorum.

  2. Ellerinize sağlık.Güzel lezzetli görünüyor.Sevgiler