Pages

30 Nisan 2018

Kuzu boyundan evde kuzu tandır





Benim davet yemeklerimin en başında geliyor herhalde. Şöyle lime lime dağılmış, yumuşacık pişmiş kuzu etini kim sevmez ki. En önemlisi de son derece pratik olması. Yani tam benlik. Yani tam çalışan insanlar için. Buyurun efendim tarife


Malzeme:


  • Kişi sayısına göre boyun eti. Ben 5 adetten yapıyorsam eğer 1 su bardağı su
  • Kızartmak için un ve sıvıyağ
Yapılışı:


Etleri balık kızartır gibi önlü arkalı una bulayın. Önce tavanızı sonra sıvıyağ koyup, yağınızı kızdırın. Etler balık gibi sarı kırmızı bir renk alacak. Sonra düdüklüye dizin, üzerine suyunu ekleyin ve 30 dakika kadar pişirin.   İster pilavla , ister garnitürle , ister benim gibi püre ile servis edin.

1 yorum: