Pages

5 Ocak 2018

Havuç Düğmeli Ayvalı Kereviz


Yılbaşında Ayvalı Kerevizim şık olsun dedim. Gerçekten de çok şık bir havuç düğmeli ayvalı kerevizim oldu. Ben de yapılış aşamalarını sizlerle paylaşmak istedim. Yemek yalnız 12 kişilik
siz kendiniz 1 er adetten yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 büyük kereviz
  • 2 büyük ayva
  • 1 adet orta boy soğan, 3 diş sarımsak
  • 1 avuç kerevizin yaprağı
  • Sosu için 2 portakal suyu, 1 portakalın kabuğunun rendesi, 1 çay kaşığı tuz , 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı şeker, 2 çay kaşığı un, 1 su bardağı su
Yapılışı:




  1. Önce yemeğin sosunu yapın. Portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, unu derin bir kaba koyulup iyice çırpın. Tuz, tozşeker ve karabiber serpip 1 su bardağı su ekleyerek pürüzsüz hale getirin.
  2. Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezip ince ince kıydığınız sarımsağı geniş bir kapta 2 yemek kaşığı zeytinyağında renkleri değişip, şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Altını kapatın şimdi
  3. Kerevizleri halkalar şeklinde doğrayın. Ben 1 kerevizden 6 parça çıkardım. Kabak oyacağı ile ortalarını oyun. Her biri için tek tek havucu ortasından geçirip ortasını kaplayacak şekilde diğer taraftan havucu kesin ve içine yerleştirin. Tam denk gelsin diye ölçü alıyoruz.



Bu yaptığınız kerevizleri limonlu suya atın ki kararmasınlar. Ayvaları da daire daire doğrayın . Her bir dairenin ortasında ayvanın içi var ise yine kabak oyacağı ile alın. Onların  ortası delik olabilir önemli değil. Görünmeyecekler. 


Kavurduğunuz soğan ve sarımsağın üzerine alta ayva , üstüne kereviz gelecek şekilde yerleştirin. Hazırladığınız sosu üzerine dökün, yaprakları da doğrayıp üzerine atın  ve yemeği pişirin. Çok hızlı yumuşarlar Hele de ayva. Takipte olun. Kereviz ve ayva pişince yemek pişmiş demektir. Soğuduktan sonra düzgün bir şekilde servis tabağına alıp servis edin.