Pages

10 Ağustos 2017

Çilekli Muhallebi





Çok pratik çok da lezzetli bir tarif. Bizim kızlar bayıldı. Muhallebisi ile çilekli kısmın arası doğaçlama. Size ne isterseniz koyabilirsiniz. Üst kısmını şimdi vişneli de yaparsanız valla efsane olur. Akşama deneyelim. Soğuk soğuk ne güzel gider.


Malzemeler:

  • Muhallebisi için 1 kg süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 1 paket krem şanti çırp.
  • Üstü için yarım kg çilek ve 1 yemek kaşığı nişasta , 1 yemek kaşığı da şeker
  • Arası için fındık, ceviz , kırık çikolata
Yapılışı:
  1. Krem şanti hariç tüm malzemeyi bir tencereye döküp pişiriyoruz. Ara ara kaşıkla karıştırırarak soğutmaya bırakıyoruz.Soğumaya başladığında toz halinde krem şantiyi içine atıp el blendırı ile en az 10 dakika çırpıyoruz ki muhallebimiz kıvamlı olsun.
  2. Bu muhallebiyi ıslatıp suyunu  attığınız ( kalıba yapışmasın diye, gerçi çırptığımız için pek mümkün değil) bir kalıba dökün. Üzerine çok fazla parçalamadan ( ağza gelsin) fındık, ceviz badem canınız ne isterse atın. Çikolata parçası da pek bir yakışıyor.
  3. Çilekleri blenderden geçirin. Tavaya alın. 1 yemek kaşığı nişastayı sulandırın. Çileğin üzerine atın. 1 yemek da şeker atın. Çok şekerli sevmezseniz, çilek tadı bize yeter derseniz şeker atmayın. Bu yaptığımız jöle pof pof etmeye başlayıncaya kadar pişirin. Muhallebinizin üstüne dökün. Dolapta soğutun ve servis edin.



9 Ağustos 2017

Sarımsaklı soğanlı göz göz menemen





İşte tarife bakmaya gerek yok. Tarif zaten başlıkta verilmiş durumda. Menemeni bir de böyle deneyeyim diyorsanız buyurun tarif burada. Sonuç tabii ki güzel.


Malzemeler:
  • 6-7 burun biberi, kıl biberse 15-20 olur
  • 2 büyük domates
  • 1 orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 kişiyiz , 3 yumurta
  • tuz, kırmızı biber, karabiber
Yapılışı:


  1. Biberleri, soğanı, sarımsağı ince ince doğrayın. 2 yemek kaşığı yağda çevirin. Ben tereyağ koymam. En az beş dakika renkleri dönsün.
  2. Üzerine kabukları soyulmuş küp küp domatesi koyun. Tuzunu baharatını atın. Domatesler kendinden geçip eriyince 3 adet odacık açın ve yumurtaları oraya kırın. Sarısını dağıtmadan beyazlarının pişmesini azıcık tahta kaşıkla ittire ittire sağlayın. Üzerine kapak kaparsanız sarılarının üstü beyazla kaplanır ama sarısı sulu olmaz. Ben sarısını azıcık sulu severim. İşte bu kadar..