Pages

7 Şubat 2017

Ispanaklı ve Patatesli Tuzlu Kek



Gerçekten yumuşacık olan , hamur işinin en masumu en faydalısı. Ispanaklı olan her şeye varım. Bir de bunun pırasalısı var ki oda efsane oluyor.

http://durutarifler.blogspot.com.tr/2014/03/prasal-ispanakl-muffin-ve-kek.html

Malzemeler:

  • Yarım kilo kadar ıspanağın sadece yaprakları
  • 1 küçük patates
  • 1 küçük havuç
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek tabağı kadar kaşar ve beyaz peynir ( yada hangi peynir varsa onu koyabilirsiniz.)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Üzerine susam ve çörek otu
Yapılışı:
Yapılışı:
  1. Ispanağın yapraklarını ince ince doğrayın. Patatesleri ve havuçları rendeleyin.
  2. Kekin önce yumurtalarını sonrada sıvılarını ekleyip mikserle çırpın, içine ıspanak, patatesi ve havucu, peyniri , unu ve kabartma tozunu atın. Yemek kaşığı ile karıştırın.
  3. Kek kalıbını bir güzel tereyağ ile yağlayın.Kek hamurunu dökün ver üzerine çörek otu ve susam dökün. Yada siz ne isterseniz. Yaklaşık 180 derece 30-40 dakika pişirin. Sıcakken daha sıvı soğuyunca da yumuşacık bir kek oluyor.