Pages

16 Ağustos 2017

Kuru Cacık



Son derece pratik, aynı zamanda meze olan bir tarif. Tam da yaz günleri için. İstediğiniz gibi malzemeyi eksiltip , çoğaltabilirsiniz. Damak tadınıza kalmış.


Malzemeler:


  • 2-3 adet salatalık
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt (ben tel süzgecin üzerine havlu kağıt koyup normal yoğurdu süzüyorum)
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz ve üzerine pul biber ve nane off çok yakışıyor.
  • Zeytinyağı
Yapılışı:
  1. Süzme yoğurdu derin ve geniş bir kaseye alın. Üzerine rendelediğiniz ve suyunu sıkıp attığınız salatalıkları atın. Eğer salatalıkları rendelerseniz sulanır ve kuru cacık özelliğini yitirir.
  2. Sarımsakları tuz ile dövün kasenin içine atın. Azıcık daha tuz ekleyin. Hepsini karıştırın.
  3. Cacığı 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis etmek üzere hazırlayın. Üzerine pul biber, nane koyup , zeytinyağı ile tatlandırıp servis yapın.

1 yorum:

  1. Süzme yoğurdu çok severim. Kuru cacık tarifini deneyeceğim. Ellerinizle sağlık.

    YanıtlaSil