Pages

30 Mart 2017

Mahlepli Kandil Simidi


Hepinize hayırlı kandiller diliyorum.

Malzemeler:

•125 gr  tereyağ ve 1 aida çay bardağı sıvı yağ
•3 kaşık dolusu yoğurt
•1 tatlı kaşığı tepeleme mahlep, 1 silme tatlı kaşığı tuz , 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
•kabartma tou, alabildiğine un (yaklaşık 4.5 su bardağı kadar)
•1 adet yumurta, üzerine ayçekirdeği koydum. Siz ne isterseniz.

Yapılışı:

1.Tereyağı eritin, sıvı yağı, yoğurdu, mahlebi, tuzu, şekeri ,yumurtanın sarısını, unu ve unun üzerine kabartma tozunu katın. Kulak memesi kıvamında yoğurun. Sert bir hamur olmasın sakın. Sert olur simitleriniz.
2.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle rulo yapın. Uçlarını birleştirip halka yapın.
3. Yağlanmış tepsiye dizin. Üstlerine yumurta akı sürün. Yumurtaya daldırıp çıkarınca çok yumuşuyor ve şeklini kaybediyor. Üzerine ne isterseniz serpim.
4. 180 derecelik fırında 10- 15 dakika pişirin

3 yorum:

  1. Kandil simitlerini çok severim .Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel olmuştur bu simitler şimdi, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık, hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil