Pages

15 Kasım 2016

Fırınlanmış Kuru Soğan



Balığın çok iyi bir yandaşçısı. İsterseniz etlerin yanına da eşlik edebilir. Şimdiden afiyet olsun. Tarifi oradan buradan hayattan da görmüştüm.

Malzemeler:

  • 2 adet orta boy kırmızı soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, kırmızı pul biber, kekik ( siz daha ne isterseniz, )
  • Fırından çıkınca üzerine nar ekşisi
Yapılışı:

  1. Soğanları piyazlık doğrayıp, elinizle birbirinden ayırın.
  2. İstediğiniz fırına dayanıklı kaba koyun.
  3. Üzerine zeytinyağı, tuz ve baharatları atın. Yaklaşık 20-25 dakika pişsin. Ben biraz daha pişmiş seviyorum. Yaklaşık çinekoplarla aynı sürede pişer :)
  4. Fırından çıkınca üzerine nar ekşisi döküp servis edin.