Blogda dursun tarifi. Herkes yaptı. Hem de çok sevenler kaç kere yaptı. Gerçekten yerken çok hafif olduğu düşünülen ve lezzetli bir tatlı. Bizde severek yiyoruz. 1 gün önce yaparsanız daha lezzetli olur.
Malzemeler:
- 6 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 2 paket krema
Yapılışı:
- Yumurtanın aklarını ayırıp önce tek başına sonra1 bardak şekerle, sonrada sarılarını ekleyip bir güzel çırpın. Beyazları sarıları katmadan önce köpük köpük olacak.
- 1 bardak un kabartma tozu, vanilya ilave edip alttan ala ala kaşıkla karıştırın. Sönmesin yani beyazlar.
- Kare borcamı yağlayıp üzerine dökelim. 160 derecede 40 dk civarında pişirin.
- Soğuyanca dilim dilim yapıp , başka bir kapta karıştırdığımız süt ve kremaları üzerine dökelim. Ertesi gün yenmeye hazırdır.
- Servis yapmadan önce 5 kaşık toz şekeri tavaya koyun. Şeker eriyip karamel rengini alınca, üzerine 1 kaşık tereyağ atacağız ancak tereyağ hızlı yanar ocağın altını kısın ve hızlı hızlı karıştırın. 1-2 dakika şekerle tereyağ birbirine geçsin. 1 paket kremayı ekleyin ( 200 ml olan) topaklanabilir panik yapmayın ısınınca açılacak. Topaklarınız açılınca, şekerleriniz eriyince karamel olmuş demektir.