Salata severlere güzel bir tarif. Tam da yaz akşamları için. Hadi bakalım denedikten sonra yorumları bekliyorum. Badem yerine cevizle de yaparsanız güzel olur.
- 250 gr kadar çökelek ( lor değil peynir değil :)
- 1 adet büyük kırmızı kapya biber
- 12-14 adet ince kahvaltılık kıl biber ( yada siz hangi biberi kullanmak isterseniz mesela 3 burun)
- Biz Karacabeylilerin salçalık domates dediğimiz sert suyu az küçük uzun uzun domateslerden ( normal domatesin sulu kısmınız atarak da yapabilirsiniz) 2 adet
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 3 yemek kaşığı kavrulmuş susam ( kendim hemen teflon tavada rengi dönene kadar kavurdum)
- 1 çay bardağı kadar taze badem ( havanın alt tarafı ile bastırarak hafifçe ezdim. Rondodan çekmedim. Bıçakla da keserek de doğrayabilirsiniz ) Ben bademlerin kabuklarını çıkarmıyorum.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Biberleri ince ince, domatesleri küçük küp küp doğrayın. Üzerine çökelekleri atın. Zeytinyağını da atıp karıştırın.
- Üzerine susamları kavurup dökün, çörek otunu atın. Bademleri doğrayın atın. Afiyetle yiyin.