Pages

14 Temmuz 2016

Datça Usulü Çingene Salatası



Salata severlere güzel bir tarif. Tam da yaz akşamları için. Hadi bakalım denedikten sonra yorumları bekliyorum. Badem yerine cevizle de yaparsanız güzel olur.

  • 250 gr kadar çökelek ( lor değil peynir değil :)
  • 1 adet büyük kırmızı kapya biber
  • 12-14 adet ince kahvaltılık kıl biber ( yada siz hangi biberi kullanmak isterseniz mesela 3 burun)
  • Biz Karacabeylilerin salçalık domates dediğimiz sert suyu az küçük uzun uzun domateslerden ( normal domatesin sulu kısmınız atarak da yapabilirsiniz) 2 adet
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 3 yemek kaşığı kavrulmuş susam ( kendim hemen teflon tavada rengi dönene kadar kavurdum)
  • 1 çay bardağı kadar taze badem ( havanın alt tarafı ile bastırarak hafifçe ezdim. Rondodan çekmedim. Bıçakla da keserek de doğrayabilirsiniz ) Ben bademlerin kabuklarını çıkarmıyorum.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
  1. Biberleri ince ince, domatesleri küçük küp küp doğrayın. Üzerine çökelekleri atın. Zeytinyağını da atıp karıştırın.
  2. Üzerine susamları kavurup dökün, çörek otunu atın. Bademleri doğrayın atın. Afiyetle yiyin.

11 Temmuz 2016

Dışı Pudra Sekerli Tarcinli Kurabiye



Son derece basit ancak bir o kadar da lezzetli bir tarif. Kahvenin yanına nasıl da güzel eşlik ediyor. Deneyin yanılmayacaksınız.

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 aida çay bardağı pudra şekeri
  • 150 gr margarin ve 100 gr tereyağ ( sırf terayağ sırf margarinde yapabilirsiniz)
  • 1 aida çay bardağı  sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un
Üzeri için 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı tarçın

Yapılışı:
  1. Tüm malzemeyi karıştırın, ununu azar azar ekleyin. İlk başta zaten 3 su bardağı unu rahat alır. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edin. Kulak memesi kıvamı dediğimiz.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kalın silindir yapın, çocuklarınıza oyun hamurundan yılanlar yapmak gibi. Yaklaşık 2 parmak çapında olsun,uzun olmalarına da gerek yok. Sonra onları 2 parmak kalınlığında kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yan yana dizin. 180 derecede 20 dakika üzeri hafif renk değiştirene kadar pişirin.
  3. Bir kabın içinde 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı tarçını karıştırın. Fırından çıkar çıkmaz yani sıcak sıcak kurabiyeleri sıra ile içine atın. Her tarafı tarçına ve pudra şekerine bulanan kurabiyeleri saklama kabına alabilirsiniz. Ayrıca uzun sürede dayanır.