Pages

15 Haziran 2016

Salçalı Biftek



Hem çok lezzetli hem de yapması son derece kolay bir yemektir. Davet sofraları içinde gayet güzel bir alternatiftir. Hatırlatma maksadı ile yazıyorum.

Malzemeler:
  • 1 kilo biftek ( özellikle yapacağınız yemeği belirtin)
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kaşık tere yağı( lezzet arttırmak için) ve 1 kaşık zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
Yapılışı
  1. Etleri arkalı önlü sularını bırakmadan , bir taraf 30 sn., diğer taraf 30 sn olmak üzere (lütfen uzatmayın suyunu bırakmasın) kızdırdığınız tereyağ ve sıvıyağda alt üst pişirin.
  2. Aynı tavada soğanları nasıl doğrarsanız doğrayın zaten el blendırında gideceği için, sıvıyağda kavurun. Üzerine salça ve unu koyun kavurun. Üzerine 3 su bardağı su döküp unu ve salçayı pürüzsüz hale getirene kadar karıştırın.
  3. Etleri mümkünse döküm yoksa çelik tencereye dizin. Üzerine soğanlı, salçalı suyu dökün. Yaklaşık 30-40 dakika etleriniz yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Etleriniz pişince etleri çıkarın. Yemeğin suyuna el blendırı daldırın. Yemeğinizin suyu undan dolayı hafif kıvamlı olacaktır ve gayet güzel olacaktır. Et, yemeğin suyu ve şehriyeli pilavla birlikte servis yapın.