Hem çok lezzetli hem de yapması son derece kolay bir yemektir. Davet sofraları içinde gayet güzel bir alternatiftir. Hatırlatma maksadı ile yazıyorum.
Malzemeler:
- 1 kilo biftek ( özellikle yapacağınız yemeği belirtin)
- 2 adet kuru soğan
- 1 kaşık tere yağı( lezzet arttırmak için) ve 1 kaşık zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- Etleri arkalı önlü sularını bırakmadan , bir taraf 30 sn., diğer taraf 30 sn olmak üzere (lütfen uzatmayın suyunu bırakmasın) kızdırdığınız tereyağ ve sıvıyağda alt üst pişirin.
- Aynı tavada soğanları nasıl doğrarsanız doğrayın zaten el blendırında gideceği için, sıvıyağda kavurun. Üzerine salça ve unu koyun kavurun. Üzerine 3 su bardağı su döküp unu ve salçayı pürüzsüz hale getirene kadar karıştırın.
- Etleri mümkünse döküm yoksa çelik tencereye dizin. Üzerine soğanlı, salçalı suyu dökün. Yaklaşık 30-40 dakika etleriniz yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Etleriniz pişince etleri çıkarın. Yemeğin suyuna el blendırı daldırın. Yemeğinizin suyu undan dolayı hafif kıvamlı olacaktır ve gayet güzel olacaktır. Et, yemeğin suyu ve şehriyeli pilavla birlikte servis yapın.