Pages

10 Mayıs 2016

Lahmacun


Süper kolay oldu. Niye bu zamana kadar denememişim ki. Lütfen deneyin. Hem kolay hem de temiz :) Malzemede sizden :)
Malzemeler

Hamuru: 4 tane civarında çıkıyor. Siz daha çok yapmak için arttırabilirsiniz.
  • 200 gr un ( 1 su bardağı un yaklaşık 120 gr undur.) 2 bardaktan biraz daha az
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı su (1/4 su bardağı)
  • 4 yemek kaşığı süt (1/4 su bardağı )
  • zeytinyağı
  • tuz
Kıymalı harcı

  • 200 gr kıyma
  • 4 adet biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Yapılışı:
  1. Kuru mayayı toz şeker ve ılık süt ile ıslatın. Ununu, suyunu , tuzunu katın. Hamur yapın. Elinize yapışmayan bir hamur olsun. . Yarım yada 1 saat kadar bekletin kabarsın. Mandalina büyüklüğünde koparın zaten 4 yada en fazla 5 adet çıkacak. Oklava ile yuvarlak açın.
  2. Kıymalı harcı için tüm malzemeleri robottan geçirin. Hafif sulu bir harç olsun. İsterseniz pul biberde katabilirsiniz.
  3. Kıymalı harcı hamurun tamamına kenarlar dahil elinizle kaplatın.  Kenarlardan çıksın yani. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun . ( Ben 2 -2 sığdırdım). Hafif rengi dönene ve kenarları kıvrılana kadar 180 derecede 20-25 dakika kadar pişirin. Ben çıkınca tereyağ falan sürmedim. Hafif kıtır kıtır 10 numara oldu.