Süper kolay oldu. Niye bu zamana kadar denememişim ki. Lütfen deneyin. Hem kolay hem de temiz :) Malzemede sizden :)
Malzemeler
Hamuru: 4 tane civarında çıkıyor. Siz daha çok yapmak için arttırabilirsiniz.
- 200 gr un ( 1 su bardağı un yaklaşık 120 gr undur.) 2 bardaktan biraz daha az
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı su (1/4 su bardağı)
- 4 yemek kaşığı süt (1/4 su bardağı )
- zeytinyağı
- tuz
- 200 gr kıyma
- 4 adet biber
- 1 adet orta boy soğan
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
- Kuru mayayı toz şeker ve ılık süt ile ıslatın. Ununu, suyunu , tuzunu katın. Hamur yapın. Elinize yapışmayan bir hamur olsun. . Yarım yada 1 saat kadar bekletin kabarsın. Mandalina büyüklüğünde koparın zaten 4 yada en fazla 5 adet çıkacak. Oklava ile yuvarlak açın.
- Kıymalı harcı için tüm malzemeleri robottan geçirin. Hafif sulu bir harç olsun. İsterseniz pul biberde katabilirsiniz.
- Kıymalı harcı hamurun tamamına kenarlar dahil elinizle kaplatın. Kenarlardan çıksın yani. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun . ( Ben 2 -2 sığdırdım). Hafif rengi dönene ve kenarları kıvrılana kadar 180 derecede 20-25 dakika kadar pişirin. Ben çıkınca tereyağ falan sürmedim. Hafif kıtır kıtır 10 numara oldu.