Pages

18 Nisan 2016

Portakallı İrmik Helvası


Kardeşim döktürmüş. Şık da bir sunum yapmış. Lezzeti de güzel. Daha ne olsun. Portakallar bitmeden deneyin derim.

Malzemeler:

  • 100 gr kadar tereyağ yada sz isterseniz 1 çay bardağı sıvıyağ kullanın
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 portakalın suyu ve beyaz kısımlarına gelmeden kabuğunun rendesi
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • Şerbeti için : 1.5 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıktığımız portakal suyu, 2 su bardağı su
  • Sizin portakalların büyüklüğüne göre 5 portakal
Yapılışı:
  1. Şerbetini başka bir yerde yapıyoruz şeker ile suyu kaynatıp, şekeri eritip, altını kapatıp içine portakal suyu ekliyoruz. Şerbetimiz bekliyor.
  2. Çam fıstıklarını yağında kavuruyoruz üstüne irmikleri atıp rengi dönene kadar kavuruyoruz. Rendelenmiş portakal kabuklarını ve şerbetini de ekliyoruz. Bir iki taşım kaynatıp altını kapatıp, şerbetini kendisinin çekmesini bekliyoruz.
  3. Portakalları ikiye kesip içini boşaltıyoruz. İçini helva ile dolduruyoruz. Cevizle de yada istediğiniz çerezle süsleyip servis ediyoruz.