Kardeşim döktürmüş. Şık da bir sunum yapmış. Lezzeti de güzel. Daha ne olsun. Portakallar bitmeden deneyin derim.
Malzemeler:
- 100 gr kadar tereyağ yada sz isterseniz 1 çay bardağı sıvıyağ kullanın
- 2 su bardağı irmik
- 1 portakalın suyu ve beyaz kısımlarına gelmeden kabuğunun rendesi
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- Şerbeti için : 1.5 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıktığımız portakal suyu, 2 su bardağı su
- Sizin portakalların büyüklüğüne göre 5 portakal
- Şerbetini başka bir yerde yapıyoruz şeker ile suyu kaynatıp, şekeri eritip, altını kapatıp içine portakal suyu ekliyoruz. Şerbetimiz bekliyor.
- Çam fıstıklarını yağında kavuruyoruz üstüne irmikleri atıp rengi dönene kadar kavuruyoruz. Rendelenmiş portakal kabuklarını ve şerbetini de ekliyoruz. Bir iki taşım kaynatıp altını kapatıp, şerbetini kendisinin çekmesini bekliyoruz.
- Portakalları ikiye kesip içini boşaltıyoruz. İçini helva ile dolduruyoruz. Cevizle de yada istediğiniz çerezle süsleyip servis ediyoruz.