Pages

4 Nisan 2016

Girit Ezme


Kesinlikle misafir masalarınızın vazgeçilmez tariflerinden biri. Son derece lezzetli. Bu mezeyi damak zevkinize göre içindekilerde değişiklip yapıp değiştirebilirsiniz. Ancak vazgeçilmez olan  2 çeşit peynir kullanılması ve mutlaka içine ceviz girmesi. Ben içine antep fıstığı ve fındık da badem ekledim. Siz isterseniz fıstık ve file badem de kullanabilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize kalmış . Ama ceviz kullanmayı unutmayın :)

Malzemeler:


  • 150 gr tam yağlı beyaz peynir (kalın bir dilim )
  • 3 yemek kaşığı kaşar loru (tepeleme)
  • 1 çay bardağı kadar ceviz içi
  • 1 çay bardağı kadar fındık
  • 3 yemek kaşığı kadar antep fıstığı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı ( zeytinyağını seviyor , arttırabilirsiniz )
  • 2- 3 diş sarımsak
  • isteğe göre kırmızı pul biber ve dereotu ( ben dereotunu kullandım.)

  • Yapılışı:
    1. Beyaz peyniri ve kaşar lor peynirini derin bir kase içine alın. Ezin ve karıştırın. Zeytinyağını ve çok az tuzla dövdüğünüz sarımsağı da ekleyerek peynirlere karıştırın.
    2. Cevizlerin ve fındıkların yarısını, antep fıstığının 1 kaşığını havanda dövün. yağı çıksın ki lezzet katsın. Diğer cevizler ve fındığı bıçakla küçültün. Hepsini karıştırın. İnce ince kıydığınız dereotunu da ekleyin.
    3. Zeytinyağını seviyor. Biraz daha yumuşak kıvamda olmasını isterseniz bir miktar daha zeytinyağı ekleyin ve karıştırın. İçine koyduğunuz çerezlerle süsleyin ve servis yapın.