Pages

7 Mart 2016

Nutellalı Mısır Gevrekli Kurabiye


Eşimin teyzesinin yaptığı nefis bir kurabiye tarifi . Ben nutellayı zaten bir kaşık aldığında dibini gören biriyim, bunun nasıl olduğunu siz tahmin edin :)

Malzemeler:

  • 3 yumurta sarısı
  • 1 paket oda sıcaklığına gelmiş margarin yada bir o kadar tereyağ
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı arası nişasta ( 2 bardak koyun, 3. yü yavaş yavaş ekleyin. )
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Üzerine sos olarak 1 yemek kaşığı sıvıyağda benmari edilmiş ( eritilmiş) yaklaşık 1 kase kadar nutella ( kahvaltılık çikolata hangisini isterseniz)
  • üzerine mısır gevreği
Yapılışı:
  1. Sos ve mısır gevreği hariç tüm malzemeyi karıştırıp, kulak memesi ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak yuvarlak kurabiyeler yapıp 180 derecede yaklaşık 20-25 dakika hafif rengi dönene kadar pişiriyoruz. Kurabiyelerin rengi iyice dönmesin.
  2. Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra, benmari usulü erittiğimiz sonrasında ılıttığımız nutellaya batırıp,  kurabiyelerimizi ( çok küçük küçük yapmadan az biraz mısır gevreklerini ufalıyoruz) mısır gevreğine her tarafını buluyoruz. Çikolata soğuduktan sonra ( isterseniz buzdolabında yarım saat kadar bekletebilirsiniz) ve kurabiyenin üzerinde donduktan sonra servis yapıyoruz.