Pages

8 Kasım 2016

Kalamarlı Makarna



Son derece güzel bir tarif. Bir o kadar da kalorili. Yapanların eline sağlık efendim.

Malzemeler:

  • 500 gr.'lık makarna
  • 10-12 adet baby kalamar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 diş sarımsak
  • İsterseniz taze soğanın yeşil kısımları
  • Toz kırmızı biber ve tabii ki fesleğen
  • Üzerine istediğiniz peynir ( benimkinde mihalıç var, ben Türk usulü permasan diyorum) ve maydanoz
  • 1 paket 200 gr'lık krema
Yapılışı:

  1. Makarnayı arkasındaki süre kadar pişiriyorsunuz. Ben Türk usulü 2 dk daha fazla pişiriyorum. Kalamarlar yetişmezse soğuksudan geçirip bekletiyoruz.
  2. Makarnayı kaynar suya atınca ; zeytinyağı ile kalamarları suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyorsunuz. 
  3. Suyunu çekince tereyağını koyup ince ince doğradığınız taze soğanı ve sarımsağı ekliyorsunuz. Baharatlarını ekliyorsunuz. Onları bir kaç dakika soteleyip üstüne 1 paket krema döküyorsunuz. Krema ile de yaklaşık 1-2 dakika lezzetlerin birbirlerine karışmalarını sağlıyorsunuz. Pişen deniz ürünlerinizi makarnanın ile karıştırıp servis ediyorsunuz.
  4. Üzerine peynir ve maydanoz yada siz ne koymak isterseniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder