Pages

25 Kasım 2015

Kek kalıbında böğürtlen jöleli, irmikli pasta


Görüntüsü ile son derece güzel, hem de bir o kadar kolay bir pasta. Biraz arada beklemek gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken husus irmikli kısmının soğumaya yüz tuttuğunda böğürtlen sosunu dökmek. Sosları artık krema koyarak yapıyorum bence kesinlikle çok daha güzel oluyor.
 
Bu arada siz böğürtlen yerine ister vişne, ister çilek, ister frambuaz ne isterseniz onu kullanırsınız ve onlu pasta yapabilirsiniz :)
 
  • İrmik kısmı için: 1 litre süt, 1 su bardağından 1 parmak az irmik, 1 su bardağından 1 parmak az şeker isterseniz vanilya
  • Arada 1 paket herhangi bir bisküvi rondodan geçmiş benim ki eti burçak, kakaolu da süper yakışır valla. Ayrıca kullanmak zorunda da değilsiniz.
  • Böğürtlenli jölesi için: 1 su bardağı meyve, yarım paket krema ( 100 ml), 1 aida çay bardağı su, 3 yemek kaşığı dolusu şeker, 3 yemek kaşığı normal dolu nişasta, 1 vanilya
 
Yapılışı:
  1. Kek kalıbını sudan geçirin ve suyunu dökün, ıslak kalsın
  2. İrmik kısmı için tüm malzemeyi pişirin, pof pof edince indirin. Kek kalıbına dökün.
  3. Sıcak sıcakken rondodan geçirdiğiniz bisküviyi irmiğin üstüne yapıştırın. Dolaba koyun soğusun.
  4. Böğürtlenli jölesi için vanilya hariç tüm malzemeyi pişirin yine pof pof etsin. Hafif soğuyan zaten arada bisküvi olan irmiğin üstüne dökün. 3 saat kadar soğuduktan sonra ters çevirip servis yapın.