Pages

18 Kasım 2015

Evde Salep Yapımı


Salebi çok severim. Ama her gittiğim pastanedeki salebi de sevmem. Hele markette satılanları hiç sevmiyorum. Dedim ki ben bu salebi yaparım. Gerçekten de evde yapmanın ne kadar kolay olduğunu da fark ettim. Ayrıca içinde katkı maddesi de yok. Denemenizi tavsiye ederim.
 
  • Yarım litre süt . 3 fincan çıkıyor. ( ben süthaneden açık süt alıyorum, onu kullanıyorum. Bursa'da Bahar süthanesi var. Sütünden yumurtasına, peynirlerine her şey gerçekten çok güzel )
  • 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı şeker ( her fincana bir tane)
  • 1 tatlı kaşığı salep ( inanmayacaksınız ama şart değil ama olursa da güzel bir koku veriyor)
  • pişince 1 paket vanilya
  • üzerine tarçın. İsterseniz kaynatırken de çubuk tarçın koyabilirsiniz.
Yapılışı:
 
  1. Sütü , nişastayı, pirinç ununu varsa salebi ocağın altını açmadan bir güzel karıştırın. Sonra ocağın altını açın ve pişirmeye başlayın. İsterseniz çubuk tarçında atabilirsiniz.
  2. Kaynayınca 1-2 dakika kadar daha pişirin. Ocağın altını kapatın. Vanilyayı atın karıştırın. Fincanlara koyup tarçınla beraber servis edebilirsiniz.