Pages

5 Ağustos 2015

Elmalı Erikli Kek



Dün akşam arkadaşlarım geleceğiz dediler. Hemencecik onlara bir kek yaptım. 1 adet alma ve bir de kırmızı erik vardı evde. Eriği ben tatlılara çok yakıştırıyorum. Hafif ekşili tadı keke yada tatlılara çok yakışıyor. Umarım denersiniz.

Malzemeler:


 
  • 3 yumurta
  • 1 aida çay bardak süt
  • 1 aida çay bardağı sıvı yağ
  • 1'er paket kabartma tozu ve vanilya
  • 3 bardak un'a yakın un
  • 1 su bardağı bardak şeker
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın ve 1 çay kaşığı dolusu zencefil
  • üstüne 1 adet elma, 6-7 adet erik, toz şeker ve tarçın, isterseniz piştikten sonra pudra şekeri
Yapılışı:
  1. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. Beyazlarını şeker ile kar beyaz olana kadar çırpın.
  2. Yumurta sarılarını da katın. Sıvılarını katın karıştırın. Sonra unu ve kabartma tozunu, vanilya, zencefil ve tarçını koymayı unutmayın. Keki yağlamış olduğunuz yuvarlak borcama dökün.
  3. Üstüne ince ince dilimlediğiniz elmaları sırası ile en kenara dizin. Sonra yine elma dilim kestiğiniz erikleri ortaya dizin. Toz şeker ve tarçın gezdirin. 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişsin. Eğer isterseniz görüntü daha güzel olsun derseniz piştikten ve soğuduktan sonra tel süzgece döktüğünüz pudra şekerini üstünde gezdirerek pudra şekeri serpin.