Her ne kadar Seyami Usta'nın yaptığı kadar nefis nefis olmasada, gerçekten çok ama çok lezzetli oldu. Bir deneyin derim.
Malzemeler:
- Kişi sayısı kadar incik ( Ben 5 adet kullandım)
- 2 patlıcan
- 2 büyük domates
- 2 büyük kırmızı biber
- 5-6 adet burun biberi
- Sosu için salça, un, kekik, tuz, kırmızı biber, karabiber
- Kuzu incikleri una bulayıp kızgın yağda arkalı önlü nar gibi kızartıyorum. Ben bu yöntemi çok kullanıyorum çok ama çok lezzet katıyor. Döküm tencereye diziyorum.
- Patlıcanları alacalı kesip, tuzlu suda bekletip, acı suyunu alıp, kurutup, kızgın yağda kızartın :)Domatesleri , biberleri kalın doğrayın.
- Sebzeleri İnciklerin üstüne dizin. 2 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı unu suyla inceltip etlerin sebzelerin üstüne dökün. Tuzunu baharatını katın. Üstünü buruşturarak ıslattığınız yağlı kağıtla bir güzel kapatın. 200 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin.