Pages

1 Temmuz 2015

Leopar Desenli Kurabiye


Yapmasam olmazdı. Ama gerçekten çok şık oluyor. Süslü süslü, tam bir kokoş kurabiye :)
Göründüğü kadar da zor değil. Elde kurabiyeyi yuvarlamaktan bana çok daha kolay geldi.
Deneyin sizde seveceksiniz.

Malzemeler:

  • 1 paket margarin yada 250 gr kadar tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağ yada herhangi bir sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri (toz şekeri rondoda çekip pudra şekeri yapabilirsiniz)
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • yaklaşık 3 su bardağı un ancak siz kontrollü koyun. Hamur ilk başta yumuşak olacak.  
  • Benim kurabiyede olmazsa olmazım 1 yemek kaşığı zencefil.
  • 1 yemek kaşığı ve ayrıca 2 yemek kaşığı kakao
 Yapılışı:
 
  1. Margarin yumuşak , erimiş olacak şekilde tüm malzemeleri karıştırın. İşin püf noktası geliyor. Hamurunuzu yumuşak hatta cıvık tutun. Çünkü hamurunuzu normal kurabiye hamuru şeklinde tutarsanız kakao kattığınızda hamurunuz çok sert olur. Hamurun 2/3'ünü ayırın. Kalan 1/3 hamuru da iki ayırın. Bir tanesine 1 yemek kaşığı , diğerine 2 yemek kaşığı kakao katın. İlk beyaz hamurunuza un katarak Sonra hepsini kulak memesi kıvamına gelene kadar un yada kakao katarak 3 renk hamur elde edeceksiniz. Biri beyaz, diğer açık kahve, diğer koyu kahve


     
2.Açık  kahve hamurdan uzun kenarı uzun bir dikdörtgen yapın. Açık kahve hamuru da silindir yapın. Koyu kahve hamuru üstüne koyup, koyu kahve hamuru sarın. Sardığınız hamuru. 1 parmak 1 parmak kesin.


3. Beyaz hamurunuzu merdane yardımı ile açıp ( ancak çok inceltmeyin. hemen hemen yukarıdaki hamurların kalınlığında olsun ki kakaolu hamurlar monte olsun) , ister dikdörtgen ister yuvarlak yapıp üstlerine yukarıda kesmiş olduğunuz, hamurları canınız istediği gibi dizin ve tekrar merdane ile açıp bu hamurları beyaz hamura monte edin.

 
 
4. Sonra su bardağı yardımı ile yuvarlak yuvarlak hamurlar çıkarıp, 170 derece fırında renklerini çok döndürmemeye çalışarak 15-20 dakika pişirin.