Pages

27 Nisan 2015

Eti Puf Pasta




Son derece hafif, bir o kadar lezzetli bir tarifle karşınızdayım. Kardeşimin ellerine, emeğine sağlık. Görüntüsü de gayet şık oluyor. Ben bardakla keserek ikram ettim , gerçek şekline uysun diye. Siz isterseniz bıçakla kesipte ikramda edebilirsiniz.

 
 
 
 
Malzemeler:
Kek için :
  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı un
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı soğuk süt
Muhallebi için:
  • 5 su bardağı süt ( 1 litre)
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket krem şanti
Üzerine 1 su bardağı Hindistan cevizi

Yapılışı:
  1. Önce yumurtanın beyazı ile şekeri kar gibi olana kadar çırpın. Sonra sarılarını da ekleyip çırpmaya devam edin. Uzun süre çırpılacak yani. Unu, suyu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Yuvarlak bir borcama döküp fırına verin. 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkınca o ilk harareti geçince , üzerine 2 su bardağı sütü döküyoruz.
  2. Bu arada muhallebisini yapıp ( süt, şeker, un) soğutuyoruz. İçine kremşanti katıp , soğuyan muhallebiyi bir güzel birbirine yedirip, tekrar çırpıyoruz. Kekin üstüne döküyoruz. Buzdolabında iyice soğutup Hindistan cevizi serpiyoruz.
  3. Eti puf şekli vermek için  su bardağı ile kekin üstüne batırıp, kesiyoruz. İnce uçlu bir bıçakla hafif kanıttırıp keki bardağın içinden tabağa çıkartıyoruz. Biraz daha Hindistan cevizi serpilebilir bu aşamada.