Pages

7 Nisan 2015

Yoğurtlu Erişteli Köfteli Çorba

 


Tarifin tamamını yemeğin isminde verme alışkanlığımdan vazgeçemeyeceğim galiba :)  Böyle çok kolay geliyor.

Çok yoğun bir hafta geçirdik. Önce Almanya'dan gelen otomotiv alım heyetini ağırladık hemen  arkasından eşimin anjiyosu + efc'si. Allah'tan sonuçları çok iyi olduğu için şu anda mutlu mesut çalışıyoruz. Sağlıktan önemli bir şey yok. Bunu kendimize sık sık hatırlatmalıyız.

Malzemeler:

Köfte için:
  • Elma büyüklüğünde kıyma
  • 2 yemek kaşığı ince köftelik bulgur,
  • 1 ufak soğan "rendenin ince tarafı ile rendelenmiş ve suyu sıkılmış"
  • 1 silme çay kaşığı karabiber, 1 çay silme çay kaşığı tuz, ayrıca bulamak için un
Terbiyesi için
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
ayrıca 1 çay bardağı dolusu ev yapımı erişte, su,
çorba piştikten sonra üstüne 1 yemek kaşığı dolusu nane, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

  1. Suyu tencereye koyup altını açın. Terbiyeyi bir güzel birbirine yedirip, içine tencereye koyduğunu ısınmış sudan ilave edip bir güzel çorba suyunu karıştırın. Tencerede ki su kanamış su olursa yumurta kesilir dikkat edin direkt karıştırmayın. İyice karışınca artık sorun olmaz. Tuzu da ekleyebilirsiniz. Kaynayınca içine erişteleri ve köfteleri atacağız.
  2. Diğer tarafta köfteyi yapmak için kıyma, köftelik bulgur, soğan , karabiber ve tuzu elinizle karıştırın. Cam bilye civarında köfteler hazırlayıp tabağa serptiğiniz unun içine atın. Köftelerin her yerini bir güzel una bulayın.
  3. Çorba suyu kaynayınca içine erişteleri ve fazla ununu silkelediğimiz köfteleri atalım. Köftelerin bulgurları ortaya çıkınca, köftelerimiz pişmiş, çorbamız hazır demektir.
  4. Tavada zeytinyağı ve tereyağı eritip, içine nane atıp bir iki taşıp kaynatıp, çorbamızın üstüne döküyoruz. Mis gibi bir çorbamız oluyor.