Pages

20 Ocak 2015

Kağıt Bardakta Muhallebili Kek



Bu tarifi denememek mümkün mü ? Hem görüntüsü ile hem de lezzetiyle efsane oldu. Yapımı biraz uğraştırıcı ( işten gelince evet daha zor oluyor :) ) ancak gerçekten çok ama çok lezzetli. İçinden çıkarttığım keklere de çikolata eritip ekledim. Truffle yaptım.

 Malzemeler:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao yada 1 paket Dr. Oetker kakao (aynı miktara denk gelir )
  • 13 tane karton bardak ( 1 çorba kepçesi doldurunca tam 13 bardak çıktı)
Kreması için:
  • 1 litre süt ( 5 bardak süt)
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilyalı hazır pasta kreması
 


 
Yapılışı:
  1. Yumurtanın beyazı ile şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Üstüne sarılarını da koyup tekrar çırpın. Sonra yoğurt ve yağı ilave edip tekrar çırpıyoruz. Kabartma tozumuzu vanilyayı ve kakaoyu unun içine karıştırarak eleyip keke ilave ediyoruz. 
  2. Karton bardakların yarısına kadar yani 1 çorba kepçesi kadar kek döküyoruz.  Bardakları yağlamamıza gerek yok  Bu ölçülerden 13 bardak kek çıktı. 160 derecede ortalama 20-25 dk kadar pişiriyoruz. 
  3. Keklerimiz pişince ilk sıcağı geçtikten sonra bardakları mutfak bıçağı ile kesip kekimizi çıkarıyoruz. Kekimizin üst kabaran kısmını kesip düzleştiriyoruz. Daha sonra çay kaşığı yardımıyla içini oyuyoruz. Artık kek bardakları da hazır.
  4. Keklerinizi fırına verince, o pişerken sizde bir yandan kremanın hazırlanması lazım. Kekleri doldururken hafif ılık olması gerekiyor. Sütü, unu nişastayı ve şekeri karıştırıp koyulaşana kadar pişiriyoruz . İçine el blendırını daldırıyoruz. Bir güzel çırpıyoruz. Ara ara da çırpmaya devam ediyoruz. Sonra içine pasta kremasını da katıp çırpmaya devam ediyoruz. Kekleri doldurana kadar bir güzel çırpıyoruz ki kabuk tutmasın.
  5. İçlerini oyduğumuz keklerimize bu kremadan bir kaşık yardımıyla dolduruyoruz. Doldurma işleminden artan kremayı krema poşetine ya da bir buzdolabı poşetine koyup keklerimizin üzerine sıkarak süslüyoruz.
  6. Artan kekleri de bir kaba koyarak, üstüne de mikrodalgada erittiğiniz çikolataları döküyoruz. Elimizle yada bir kaşık yardımı ile ikisini birbirine karıştırıp, elimizle küçük toplar yapıyoruz. Hindistancevizine , kakaoya bulayıp truffle hazırlıyoruz. Hem bardak kekleriniz , hem de truflle larınız hazır.