Pages

13 Ocak 2015

Hazır Yufkadan Nişastalı Börek



Merhabalar

Sevgili Tijen http://www.lezzetibol.com/ bu tarifi bizlerle 5 çayı programında yayınladı. Ben de hemen denemek istedim. Daha önce unlu börek denemiştim. Buyrun tarifi
http://durutarifler.blogspot.com.tr/2014/10/hazr-yufkadan-unlu-borek.html

Her iki börekte Size el açması tadı veren temalı börekler :) Nişastalı börek de güzel oldu ancak unlu böreğin çok çok daha el açması börek havası verdiği kesin :)

Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • Tereyağ, sıvıyağ ve su ( çok fazla yağlı olsun istemedim)
  • bir tabak dolusu nişasta
  • 1 yumurta sarısı ve üstü için ister susam, çörek otu veya mavi haşhaş.
  • İçi için ben ıspanaklı ve pırasalı iç hazırladım. Siz dilediğinizce iç kullanabilirsiniz.
  • İçi için :750 gr. ıspanağın yaprakları , 1 demet pırasanın yeşil yaprakları ( beyaz kısımları ile yemek yapıyorum) tuz ve karabiber

Yapılışı:
  1. Pırasaları yemeklik soğan gibi doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Hafifçe sararmaya başlayınca üstüne doğradığınız ıspanak yapraklarını atın ve onları da sularını bırakıp çekene kadar pişirin. Tuzunu karabiberini katın.
  2. 1 yufkayı tezgaha yayın. Her yerini yağlı su ile bir güzel ıslatın. Üstüne çay süzgeci ile eşit miktarda dökecek şekilde nişasta serpin. Yufkayı 2 ye katlayın. Şimdi yarım bir dairemiz oldu. Bu yarım ayı da yağ ve su ile bir güzel ıslatın ve tekrar nişasta serpin. Sonra bu yufkayı dörde bölün. 4 adet üçgeniniz olacak
  3. Üçgen Yufkanın geniş tarafında iç malzemenizi koyun. Sigara böreği şeklinde sarın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp, susam, çörek otu veya mavi haşhaşla süsleyin. 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.