Tarif Vişnap'tan. Güzel olacağına inanarak yaptığım ve gerçekten çok da güzel olan bir tarif oldu. Denemenizi mutlaka tavsiye ediyorum. Hele de benim gibi kabak sever, zeytinyağlı sever iseniz. Ben ufak tefek değişiklik yaptım. Şeker koymadım , havuç koydum :)
Yaban mersinini ben de ilk defa denedim ama çok yakıştı ben de Vişnap gibi diğer zeytinyağlılara da katacağımı düşünüyorum.
Malzemeler
- 3-4 tane kabak
- 1 adet orta boy soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı kurutulmuş yaban mersini
- 1 kahve fincanı pirinç ( Diyette bulgur kullanabilirsiniz. Bulgurda çok yakışıyor zeytinyağlılara)
- tuz , şeker koymadım yaban mersini koyduğum için
- Yarım demet dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet havuç
- Kabakları yol yol soyalım. Biraz diri kalsın dedim ama ben çok pişirmişim diri kalmadılar.
- Tenceremizi dibine dereotu saplarını kesip koyalım. Üstüne uzun uzun şeritler halinde kestiğimiz havuçları bir de verev verev keserek dizelim. Çok kalın olmasınlar, pişmezler. Üstüne halka halka kestiğimiz kabakların yarısını dizelim. Pirinci yarısını atıp, tekrar kabakları dizelim. Üstüne kalan pirincimizi atalım.
- Yaban mersinini, tuzunu , zeytinyağını atalım. Kabakların yarısına kadar suyunu da verelim. Önce suyu kaynayıncaya kadar harlı ateşte , sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar (uzayana kadar) pişirelim. Dereotu ile servis yapalım. İsterseniz yemeğin altını kapattığınız gibi doğradığınız dereotlarını yemeğin üstüne atabilirsiniz. Böylece dereotları hafif pişerler.
çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilKabağı severim. Yemeği bir de böyle denemeli çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilBugün her yerde çok değişik tarifler var, ayrılamıyorum blogların başından. Bu da çok değişik mutlaka deneyeceğim. Paylaşırım ben de . Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilharika bir tarih elinize sağlık
YanıtlaSilYaban mersinini hep kurabiye de kullanmıştım şimdiye kadar. Sizin ellerinize, vişnap'ında tarifine sağlık o zaman ;)
YanıtlaSilVişnap da gerçekten elini attığı yemeğe lezzet katıyor. Siz de çok güzel hazırlamışsınız. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilrenklipastasepeti1.blogspot.com
Elinize sağlık..
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilDeğişik bir tarif olduğu için ilgimi çekti ama yaban mersini sebzelerle pişerken boyasını hiç vermedi mi.Ben tazesini kullandığımda çok renk vermişti muffinlerimde. Belki sizin kurutulmuş yaban mersini olabilir.Ellerinize sağlık.Çok güzel olmuş
Yaban mersinleri kurusundan kullandım ve renk vermedi suyuna. Kendi renkleri hafif açıldı ama :)
YanıtlaSilKurutulmuş yaban mersini diye de not düşeyim :)
YanıtlaSilÇok güzel bir paylaşım olmuş
YanıtlaSilhttp://kasimtok.blogspot.com/
#BlogYazarlarıDayanışmaPlatformu
Eminim çok güzel olmuştur,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCanım geç gördüm yorumunu bildirim gelmeyince gtalktan geride kalan tariflere gelen yorumları göremiyorum.Tesadüf gördüm.Eline emeğine paylaşımına sağlık olsun.Bizler çok sevdik bu harika lezzeti sizlerin de sevmesi beni ayrıca daha da çok mutlu ediyor ve çok güzel görünüyor yaban mersinli zeytinyağlı kabak yemeğin afiyetler olsun sevgilerimle.<3
YanıtlaSilMacide hanımcım, dün akşam baklayı da yaban mersinli yaptım. Bakalım nasıl olacak :)
YanıtlaSilYaban mersinli baklayı merakla bekliyorum tadı lezzeti acaba nasıl oldu.Beğendiysen paylaşırsın bizler de yaparız eline sağlık canım sevgilerimle.
YanıtlaSil