Pages

8 Mart 2015

Yaban Mersinli Zeytinyağlı Kabak




Tarif Vişnap'tan. Güzel olacağına inanarak yaptığım ve gerçekten çok da güzel olan bir tarif oldu. Denemenizi mutlaka tavsiye ediyorum. Hele de benim gibi kabak sever, zeytinyağlı sever iseniz. Ben ufak tefek değişiklik yaptım. Şeker koymadım , havuç koydum :)
Yaban mersinini ben de ilk defa denedim ama çok yakıştı ben de Vişnap gibi diğer zeytinyağlılara da katacağımı düşünüyorum.

Malzemeler

  • 3-4 tane kabak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı kurutulmuş yaban mersini
  • 1 kahve fincanı pirinç ( Diyette bulgur kullanabilirsiniz. Bulgurda çok yakışıyor zeytinyağlılara)
  • tuz , şeker koymadım yaban mersini koyduğum için
  • Yarım demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet havuç
Yapılışı:
  1. Kabakları yol yol soyalım. Biraz diri kalsın dedim ama ben çok pişirmişim diri kalmadılar.
  2. Tenceremizi dibine dereotu saplarını kesip koyalım. Üstüne uzun uzun şeritler halinde kestiğimiz havuçları bir de verev verev keserek dizelim. Çok kalın olmasınlar, pişmezler. Üstüne halka halka kestiğimiz kabakların yarısını dizelim. Pirinci yarısını atıp, tekrar kabakları dizelim. Üstüne kalan pirincimizi atalım.
  3. Yaban mersinini, tuzunu , zeytinyağını atalım. Kabakların yarısına kadar suyunu da verelim. Önce suyu kaynayıncaya kadar harlı ateşte , sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar (uzayana kadar) pişirelim. Dereotu ile servis yapalım. İsterseniz yemeğin altını kapattığınız gibi doğradığınız dereotlarını yemeğin üstüne atabilirsiniz. Böylece dereotları hafif pişerler.

15 yorum:

  1. çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Kabağı severim. Yemeği bir de böyle denemeli çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. Bugün her yerde çok değişik tarifler var, ayrılamıyorum blogların başından. Bu da çok değişik mutlaka deneyeceğim. Paylaşırım ben de . Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. harika bir tarih elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Yaban mersinini hep kurabiye de kullanmıştım şimdiye kadar. Sizin ellerinize, vişnap'ında tarifine sağlık o zaman ;)

    YanıtlaSil
  6. Vişnap da gerçekten elini attığı yemeğe lezzet katıyor. Siz de çok güzel hazırlamışsınız. Ellerinize sağlık..
    renklipastasepeti1.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Merhaba
    Değişik bir tarif olduğu için ilgimi çekti ama yaban mersini sebzelerle pişerken boyasını hiç vermedi mi.Ben tazesini kullandığımda çok renk vermişti muffinlerimde. Belki sizin kurutulmuş yaban mersini olabilir.Ellerinize sağlık.Çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  8. Yaban mersinleri kurusundan kullandım ve renk vermedi suyuna. Kendi renkleri hafif açıldı ama :)

    YanıtlaSil
  9. Kurutulmuş yaban mersini diye de not düşeyim :)

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir paylaşım olmuş

    http://kasimtok.blogspot.com/

    #BlogYazarlarıDayanışmaPlatformu

    YanıtlaSil
  11. Eminim çok güzel olmuştur,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Canım geç gördüm yorumunu bildirim gelmeyince gtalktan geride kalan tariflere gelen yorumları göremiyorum.Tesadüf gördüm.Eline emeğine paylaşımına sağlık olsun.Bizler çok sevdik bu harika lezzeti sizlerin de sevmesi beni ayrıca daha da çok mutlu ediyor ve çok güzel görünüyor yaban mersinli zeytinyağlı kabak yemeğin afiyetler olsun sevgilerimle.<3

    YanıtlaSil
  13. Macide hanımcım, dün akşam baklayı da yaban mersinli yaptım. Bakalım nasıl olacak :)

    YanıtlaSil
  14. Yaban mersinli baklayı merakla bekliyorum tadı lezzeti acaba nasıl oldu.Beğendiysen paylaşırsın bizler de yaparız eline sağlık canım sevgilerimle.

    YanıtlaSil