Yeni yıl geliyor bir hatırlatma yapmak lazım. Deneyin çok şık çok da lezzetli.
Çam ağacı tabağımı Bernardo'dan almıştım. Tabağı gördüğümde vuruldum. Bu tabağın bir de yeşili vardı. O da çok şık duruyordu.
6 adet patates kullandım ama benim patatesler biraz iriceymiş. İki tabak salata yaptım ve hala salatam kalmıştı. Aslında bu salataya patates salatası değilde kumpir demek daha doğrumu acaba ?
Tabağımı kalıp gibi kullandım. Altına yapıştıra yapıştıra stech film serdim. Sonra patatesli harcımı koydum ve kırmızı beyaz yuvarlak tabağıma çevirdim. Bu tabağıda artık birer yetişkin olan çocuklarımın masasına koyduk.
Malzemeler:
- 6 adet orta boy patates
- 1 yuvarlak olarak satılan Sütaş'ın kaşar peyniri (sanırım 500 gr. ) Reklam gibi oldu ama bir Karacabeyli olarak o kadar olsun canım.
- 2 yemek kaşığı tereyağ, tadına bakarak tuz
- Süslemek için çeri domates, frenk maydanozu (gerçekten çok şık duruyor), kornişon turşu, siyah zeytin, mayonez
Yapılışı:
- Patatesleri çapından bıçakla çizerek ( kabuklar çabuk soyulsun diye) , düdüklüde haşlıyoruz. Çok haşlanabilir mahsuru yok zaten iyice ezeceğiz.
- Sıcak sıcak kabuklarını soyuyoruz. İçine rendelediğimiz kaşarı, tuzu ve tereyağını koyup baya bir ezip karıştırıyoruz. Pürüzsüz hale gelecek.
- Sonra kalıbımıza döküyoruz. Kalıbımız yoksa Nesloş'un da dediği gibi salata soğuduktan sonra bıçaklada kesilip şekil verilebilir. Daha sonra yukarıdaki gibi süslüyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz.
- Aslına servis sırasında mikrodalga fırında ısıtırsak aynı kumpir gibi yumuşayacak ve o kaşarlar uzayıp uzayıp yenecektir. Bence çok çok daha lezzetli olur.