Pages

17 Haziran 2014

Fırında Kremalı Kabak




Evde kabak vardı. Ne yapsam ne yapsam. Klasik tariflerden bıkmışım zaten. Dolma yapmak zor geldi. Pirinçli veya bulgurlusunu zeytinyağlısını yeni yemiştik. Muhteremle afiyetle de bu tarifi buldum.
Var ya süper oldu süper. Bu tarif yıkılıyor. Hem de çok kolay. Hemen hemen bu akşam denemelisiniz. Mutlaka...

Malzemeler :

  • 1 kilo kabak ( Kabaklarım küçük küçüktü.Ben 2 tane türlü için ayırdım.)
  • 1 paket krema
  • Az kaşar
  • tuz karabiber kırmızı biber ve 3 kaşık un
Yapılışı
  1. Kabakların kabuklarını sıyırıp, halka halka doğrayın. Üstüne tuz, karabiber, kırmızı biber atıp harmanlayın. Böyle beklesin benim zamanım vardı 2 saat falan bekledi
  2. Beklemiş kabaklarınızın üstüne 3 yemek kaşığı un atın. Un olmazsa olmazı lütfen atmamazlık yapmayın.Kabağın suyunu alıyor. Kabaklarınızı ezmeden karıştırın.
  3. Üstüne kremayı da atıp karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dökün. Üstleri kızarınca kaşarı da ekleyin. Servis yaparken de isterseniz dereotu koyun.